StoryEditorOCM
KulturaBOGAT KAZALIŠNI PROGRAM |

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Večeras dubrovačka premijera "Priča iz davnine", a sutra autorski projekt Arterarija "Sakrij se negdje daleko. Do smrti."

Piše PSD.
6. ožujka 2020. - 12:11
U Kazalištu Marina Držića večeras će se odigrati premijera predstave "Priče iz davnine" u koprodukciji s Kazalištem Trešnja iz Zagreba. Tekst Ivane Brlić Mažuranić u adaptaciji Lade Kaštelan režirao je Paolo Tišljarić. Predstava za djecu i mlade igra i za vikend - 7. ožujka u 18h te 8. ožujka u 11 sati.

Također u KMD sutra dolazi autorski projekt “Sakrij se negdje daleko. Do smrti.”, Christiana Jean-Michel Jalžečića i Doroteje Šušak. Riječ je o novoj kazališnoj produkciji Arterarija nastaloj kao rezultat javnog natječaja namijenjenog studentima i mladim kazališnim umjetnicima. Gostujuća izvedba u Kazalištu Marina Držića odigrat će se na Sceni Bursa 7. ožujka u 20:00 sati.

Baveći se propitkivanjem arhitektonike narativa kojeg izgrađuje govor mržnje u virtualnom prostoru, autorski je tim pokušavao kreirati obrise, refleksije i prevođenja svijeta računalne stvarnosti i virtualne reprezentacije ljudskog susreta u okviru različitih platformi društvenih mreža, susrećući ih upravo u dinamici međusobnog povrijeđivanja, diskriminacije, ksenofobije, netolerancije i nesolidarnosti koja nerijetko karakterizira početne koordinate govora mržnje u virtualnoj stvarnosti. Kakvi su pak rezultati i konačne konsekvence, otkriva autorski tim u suradnji s izvođačima Marijom Šegvić i Paškom Vukasovićem.
14. lipanj 2024 01:27