StoryEditorOCM
KulturaU ČETVRTAK

Gala večer ‘Zvijezde pod zvijezdama‘ na taraci Ville Banac

Piše DV
30. kolovoza 2023. - 10:38

Najiščekivaniji, najsrdačniji događaj 17. izdanja Epidaurus Cavtat festivala odvit će se ovog četvrtka, 31. kolovoza, na taraci Ville Banac. Čarobna, gala večer, ‘Zvijezde po zvijezdama‘ donosi kultne vokale hrvatske glazbene scene, zvijezde koje sjaje već desetljećima - i uvijek s istim žarom. Stiže Radojka Šverko i Vladimir Babin kao vokal i klavir, hrvatska kantautorica Meri Cetinić, a njihove moćne vokale jednakom snagom ‘zaokružit‘ će Klapa Ragusa. Koncert počinje u 20.30 sati, a u slučaju lošeg vremena Cavtaćanima i gostima omiljenu taracu zamijenit će kongresna dvorana Hotela Croatia.

Jedna od hrvatskih najboljih i najnagrađivanijih vokalnih umjetnica, hrvatska pjevačka diva raskošnog glasa Radojka Šverko uz pijanista Vladimira Babina vraća se treći put na pozornicu Epidaurus festivala u Cavtatu. Meri Cetinić svestrana je hrvatska glazbena diva - pijanistica, pjevačica zabavne i pop glazbe, skladateljica i kantautorica. Od kultnog albuma ‘Ja sam žena‘ iz 1980. godine upisuje se zauvijek na sami vrh hrvatske ženske glazbe i na njemu ostaje sve do danas i vjerujemo - još dugo.

Gotovo pedeset godina jednakim, vibrantnim klapskim izričajem, klapa Ragusa biva u srcima dubrovačke, ali i hrvatske te inozemne publike. Klapa je to osebujnog stila pjevanja, koja je kroz desetljeća upravo taj stil gradila na sintezi dubrovačko - dalmatinske tradicije i unošenju elemenata moderne interpretacije u svoj tradicijski izričaj.

Moć glazbe, jedna od niti vodilja Epidaurus Cavtat festivala, ovom večeri zaokružit će najbolje od najboljeg, stoji u pozivu.

01. lipanj 2024 03:29