StoryEditorOCM
KulturaPALAČA SPONZA |

DUBROVNIK IZVAN ZIDINA Članovi Dubrovačke udruge likovnih umjetnika otvorenjem nove izložbe publiku poveli na ‘šetnju‘ izvan Grada

Piše Bruno Lucić
28. rujna 2021. - 22:19

Članovi Dubrovačke udruge likovnih umjetnika (DULU) otvorili su u atriju palače Sponza izložbu "Dubrovnik izvan zidina". Svoje slike izlažu: Anto Violić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josipa Vlašić, Luce Đuraš, Marijana Hure, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Mišo Baričević, Silvija Sikavica i Valter Kožul.

image
Božo Radić/Cropix

Potonji je, kao predsjednik DULU-a, o izložbi rekao nekoliko riječi:

- Dubrovačka udruga likovnih umjetnika otvorila je svoju petu ovogodišnju izložbu. Na izložbi sudjeluje 14 naših članova s 20 radova, pretežno u tehnici akrila, ima nešto kombinirane tehnike i emajla. Dakle, bez obzira kakve teme imamo, najčešći motivi na našim radovima motivi su koji se nalaze unutar zidina, u Gradu, pa smo odlučili da s ovom izložbom malo 'iziđemo' vani, da malo 'prošetamo' po drugim dijelovima grada tako da je moguće vidjeti različite motive: od šetnica uz more na Petki, na Gorici, zatim, ima tu stare i nove arhitekture, ima place, plaže, Lokruma, ima svega. Nastojimo prikazati grad i kakav je u ovom urbanijem, vanjskom dijelu i mislim da smo dosta dobro u tome uspjeli, kazao je Kožul te dodao:

image
Božo Radić/Cropix

- Zadovoljni smo ovogodišnjom realizacijom našeg programa s obzirom na sredstva i uvjete u kojima radimo jer svi radimo doma, nemamo svoj prostor ni za spremanje radova koji nastaju na našim kolonijama. U razdoblju od zadnje izložbe prošle godine u Sponzi do ove, napravili smo sedam-osam izložbi, tri kolonije i Udruga je dosta dobro radila. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još jednu izložbu, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti dogovoriti prostor, rekao je Kožul te zahvalio Gradu Dubrovniku na financijskoj potpori.  

Izložba se može pogledati do 11. listopada svakim radnim danom od 9 do 15 sati.

12. lipanj 2024 09:00