StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTajni manevri

Zrakoplov šefa Wagnera napustio zračni prostor Bjelorusije i zaputio se prema Moskvi: Gdje je Prigožin?

Piše dv
28. lipnja 2023. - 08:59

Privatni zrakoplov za koji se vjeruje da ga koristi šef ruske paravojne formacije Wagner Jevgenij Prigožin poletio je sa vojnog aerodroma u Bjelorusiji te se zaputio prema Moskvi.

Kako je izvijestila organizacija Bjeloruski Gajun, poslovni zrakoplov poletio je u 22:40 po lokalnom vremenu te se uputio prema Rusiji.

"Prigožinov avion ostao je na aerodromu Mačulišči 14 sati i 59 minuta. Leteći iznad moskovske oblasti, avion je isključio transpondere", pojašnjava se, prenosi klix.ba.

Pored Prigožinovog aviona, s istog je aerodroma poletio i drugi poslovni avion pod brojem RA-02878 koji je u Mačulišči stigao iz Sankt Peterburga. Avion se nakon polijetanja sa bjeloruskog aerodroma zaputio ka ovom ruskom gradu.

Inače, ranije je priopćeno kako je avion u kojem se nalazio i Prigožin napustio teritorij Rusije te se zaputio prema glavnom gradu Bjelorusije.

Nakon pobune Wagnera prošlog vikenda, Kremlj i paravojna formacija navodno su postigli dogovor koji uključuje i to da Jevgenij Prigožin napusti teritorij Rusije i odseli u Bjelorusiju.

Pojedini mediji već su ranije izvijestili kako je Prigožin viđen u Minsku, točnije u hotelu na periferiji grada. Ono što je mnoge zainteresiralo je pitanje - je li se u avionu koji je sinoć poletio iz Minska nalazio i sam Prigožin koji je, bar prema priopćenjima Kremlja, za sada "nepoželjan" u Rusiji.

01. svibanj 2024 00:55