StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCROATIA AIRLINES

Zrakoplov ponovno u prometu, putnici put nastavljaju danas

20. rujna 2016. - 13:04

Služba odnosa s javnošću domaće aviokompanije Croatia Airlines potvrdila je kako je zrakoplov Dash 8-Q400, koji je jučer oko 16 sati, kratko po polijetanju ka Ateni preventivno vraćen u Zračnu luku Dubrovnik, sinoć ponovno uključen u redoviti promet kompanije i to na liniji Dubrovnik - Zagreb.
Prethodno je na spomenutom zrakoplovu obavljen tehnički pregled te je, po uzvrđivanju kako u cjelosti odgovara sigurnosnim uvjetima, zrakoplov preusmjeren na drugu liniju.
Podsjetimo, let broj OU300 na liniji Zagreb- Dubrovnik– Atena jučer oko 16 sati je otkazan jer je, ubrzo nakon polijetanja iz dubrovačke zračne luke preventivno vraćen zbog poremećaja na sustavu za regulaciju tlaka u kabini s 52 putnika. U skladu s preporukama proizvođača za takve situacije te prema propisanim standardnim i sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa, kapetan zrakoplova je odlučio preventivno sletjeti u najbližu zračnu luku, odnosno vratiti se u Zračnu luku Dubrovnik kako bi zrakoplov pregledali tehnički stručnjaci domaće aviotvrtke.
Iz kompanije naglašavaju da je, sigurno i bez poteškoća, zrakoplov Dash 8-Q400 sletio na pistu aerodroma u Čilipima te sigurnost putnika ni jednog trenutka nije bila ugožena.

07. srpanj 2024 14:08