StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdoček s navijačima

Zlatne, radosne, ali i premorene Barakude se vratile kući: ‘Sve ružno ostavljamo iza nas i idemo uživati‘

Piše Tomislav Dragobratović/SN
18. veljače 2024. - 15:07

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno je u domovini. Iza 13 sati naše zlatne Barakude sletjele su u zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon čega je uslijedio doček u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza. Let iz Dohe krenuo je u 9:16 po hrvatskom vremenu, a nakon malo više od četiri sata vaterpolisti su bili na nogama u Zagrebu.

Svečanost i službeno primanje sportaša održalo se u VIP salonu terminala za polaske na prvom katu, gdje je naše sportaše dočekala skupina od par stotina navijača, pišu Sportske novosti.

Državni tajnik Ministarstva za sport i društvo Tomislav Družak prvi je pozdravio zlatne vaterpoliste.

- Pozdravljam sve, nadam se da smo pokazali da po još koji put da na ovim temeljima dalje treba graditi budućnost. Vi ste jedini ekipni sport uz nogomet koji drži hrvatsku iznad vode. Znam s kojim se problemima mučite, nadam se da će i ovaj rezultat vidjeti koliko su bitni klubovi i koliko mogu pomoći na promociji.

Sljedeći je govorio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

- Mala soba za velike ljude, užasno smo ponosni na sve naše vaterpoliste, izbornike i savez. Koji nam u mjesec dana može pružiti ovakvu radost. Jos jednom čestitke svima, još jednom smo u Parizu i nakon Pariza vidimo se u ovoj sobi.

image
Darko Tomas/Cropix

Svoju riječ dao je i predsjednik hrvatskog Vaterpolo saveza Mladen Drnasin.

- Hvala vam sto ste došli, pozdravljam vas sve iz vaterpolo saveza. Izrazito smo sretni i ponosni, izvanredan rezultat. Nama je da osiguramo sto bolje uvjete, svakako nećemo prestati.

image
Darko Tomas/Cropix

Uslijedio je i kratak govor igrača, tu je prvu riječ imao kapetan reprezentacije.

- Zahvalio bi se svima vama sto ste došli u ovolikom broju. Drago mi je da smo na krovu svijeta, najavili smo olimpijsku godinu na najbolji način. U Zagrebu smo bili srebrni, sada zlatni, idemo dalje u Pariz. Uvijek je lijepo kad momčad pobjeđuje, da ovakav rezultat dođe opet u Hrvatsku. Olimpijska je godina, nema puno odmora do sljedećeg natjecanja.

Marko Bijač sljedeči je pozvan na pozornicu.

- Prvenstveno bi rekao da smo uzeli najvažniju nagradu, našim trudom i radom, i mi i savez i navijači možemo bit ponosni, došli smo s pritiskom Pariza, ali došli smo uvjereni da ćemo izboriti taj Pariz i vratit se s odličjem. Možemo svi skupa bit ponosni.

- Kao i na svakom turniru najteža utakmica je četvrtfinale, pokazali smo možda i najbolju partiju protiv Srbije, fantastična ekipa. Bilo je teških trenutaka, ali pokazali smo karakter i fantastičan vaterpolo, s ponosnom možemo reći da smo najbolja ekipa na svijetu.

Izbornik Ivica Tucak posljednji je govorio prije medijskih dužnosti.

- Hvala vam od srca, na lijepom dočeku. Malo smo umorni i potrošeni, uživamo u lijepim danima koji dolaze. Možemo svi skupa bit ponosni na izvedbu ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo, u Dubrovniku i Zagrebu i Dohi. Europsko srebro nam je dalo povod i sada smo presretni.

- Ujutro se baš lijepo bilo probuditi. Teška su jutra nakon poraza, mrziš taj dan kad si trener, jutros je jako bilo lijepo. Stvarno sam sretan i ponosan, mislim da možda još nismo ni svjesni, imamo jedan spoj mladosti iskustva. Negdje 2022. godine mnogi su sumnjali, i ja sam se pitao imam li snage sve to izvuci.

- Vrlo brzo nakon priprema shvatio sam da ekipa ima oni nešto, jedna divna naracija koja će nam ostat u sjecanju. Ostaje zadnji korak Olimpijske igre u Parizu, a onda se ja mogu odmoriti.

Vaterpolisti su se kasnije nasladili tortom i šampanjcem, a primili su i prigodne poklone.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
26. travanj 2024 18:25