StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetne stišavaju se kritike zbog vaterpolista

Zagreb je postao seljačija, Tomašević je građanima oteo i poznatu tradiciju, a svi od nedjelje postavljaju jedno pitanje

Piše Goranka Jureško/ JL
20. veljače 2024. - 11:27
Gradonacelnik Zagreba Tomislav Tomasevic i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka KorlaetRonald Gorsic/Cropix

Kak vam nije neugodno gospon gradonačelnik? Pitaju to Tomislava Tomaševića, od nedjelje, građani glavnog grada Hrvatske nakon što je izignorirao zlatne vaterpoliste. Zakinuo ih za doček kakav zaslužuju i premda ništa nisu krivi posramio Zagrepčane koji skupo plaćaju njemu omiljenu politiku "odrasta".

Točnije njegova nastojanja da grad ne samo stagnira već i da nazaduje u svakom pogledu. Oteo im je čak i tradiciju dočeka trofejnih sportaša, a u zamjenu im nudi "veselje pogleda u mačke na asfaltu" i "prostire" kvazi tepihe trošeći pri tom njihov novac ne pitajući ih za dopuštenje.

Seljačija, ne selo jer to bi bila uvreda za sve one koji svoja mala mjesta vole i zato nastoje napredovati, postao je Zagreb otkako su možemovci krenuli vježbati vlast. Gazda, Tomašević, postao je voditelj grada "prema natrag" pa onda i ne čudi da nastoji zatrti tradiciju i omalovažiti svaki uspjeh čak i sportaša, donosi Jutarnji list

Naprosto, za njega u tome nema aktivizma već se radi o "populističkom derneku" a on se toga gnuša. Spavači na asfaltu – može ali bina na Jelačić placu – non passaran. Žrtve su ispali zlatni vaterpolisti, sportaši koji su u samo mjesec i pol uspjeli "zaraditi" srebrnu europsku pa ona i svjetsku zlatnu medalju. No, tko im je kriv! Pa to su ipak njihove medalje što s tim ima Zagreb!? Zato kasno Marko na Kosovo stiže pa Tomašević tek "dan poslije jučer" udijelio vaterpolistima medalju grada Zagreba!?

Kad je trebalo ni "bu ni mu" od možemovaca. Čak ni kurtoazno, Tomislav Tomašević, nije uspio stići ni do "Franje Tuđmana". Moguće mu je "opal lanac s bicikla"! Sandra Benčić izgubila je glas i bila toliko fascinirana uspjehom subotnjeg skupa da joj taj štrapac nije bio ništa napeto jer se valjda samo "primitivci" vesele "tuđim uspjesima" a ona je na Markovu trgu, vjeruje, za samu sebe dovoljno odradila.

Luka Korlaet i Danijela Dolenec očito nisu neki sportski tipovi pa ne vide potrebu da propadne nedjelja. Bina na Trgu bana Josipa Jelačića izbila bi iz gradske kasice prasice nešto sitniša, znamo da Možemo! štedjeti bijele novce za crne dane a ne trošiti osobito na momke koji su se čak i pozlatili! Tko je vidio slaviti "tuđe" uspjehe? Čisti populizam umjesto aktivizma "na kojem smo dobili izbore" drže možemovci!

No, koliko je jaka politička ljubav koju su hinili prosvjednici na Markovu trgu pokazao je Tomaševiću Ivica Puljak. Opalio mu je zvučnu šamarčinu jer ono što Možemo! ne može - može Puljak. Primio se organizacije "dostojanstvenog dočeka zlatnih vaterpolista" u Splitu! Jasno da je to "naišlo na veliko odobravanje" jer samo sportski ignoranti mogu prešutjeti takav uspjeh hrvatskog sporta. No, od zagrebačke vlasti drugo ne treba niti očekivati, piše Jutarnji list

Njima je sport lijevo smetalo otkako su preuzeli upravu gradu. Uostalom, "međunožno guralo" po gradskim ulicama tretiraju kao sportski rekvizit, i to isključivo kao gradsko prometalo i jedini sport koji priznaju pa onda i ne čudi ovaj najnoviji gaf s dočekom vaterpolistima. Riječju, gradska je vlast "odlijepila" od Zagrepčana, pa građanima ne preostaje drugo nego li da se od nje što prije "odlijepe".

26. travanj 2024 10:11