StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeutralizirali ga

Vojska Srbije oborila dron iznad vojarne u Raški. Nakon Vučićeve jučerašnje naredbe vojnici su u pojačanom stanju pripravnosti

Piše JL
2. studenog 2022. - 19:01

Vojska Srbije je oko 17 sati oborila dron iznad vojarne u Raški, doznaje Blic.

Prethodno je uočeno kako se dronom promatrala vojarna pa je vojska u skladu s naredbama postupala i oborila dron.

- Postrojbe Oružanih snaga Srbije su u poslijepodnevnim satima pravovremenom detekcijom i praćenjem neutralizirale komercijalnu bespilotnu letjelicu koja se kretala iz pravca Kopaonika prema Raškoj, objavila je Vojska Srbije.

- Dron je oboren primjenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, navodi se u priopćenju i dodaje:

- U skladu s naredbom predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije poduzima pojačane mjere otkrivanja, praćenja i neutraliziranja bespilotnih letjelica u blizini vojnih objekata.

Podsjetimo, predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Aleksandar Vučić "izdao je jučer službenu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriju središnje Srbije budu istog trenutka uništene", objavili su srbijanski mediji.

Vučić se na ovakav potez odlučio nakon navodnog incidenta koji se dogodio na području iznad Merdara i u okolini Raške, gdje su navodno uočeni nepoznati dronovi koji su nadgledali vojarne i položaje Vojske Srbije, kako je neslužbeno potvrđeno Radio-Televiziji Srbije.

Srbi ne mogu vjerovati kakvu je naredbu Vučić dao, brutalno mu se rugaju na društvenim mrežama: ‘Sine, hoćeš zolju?‘

03. svibanj 2024 21:19