StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAŠE MALO MISTO

Vlasnik OPG-a iz Tinja nožem napao članove obitelji: ‘Bosančine! Jel janje, jel prase, jel tuku, samo dođu i pojedu‘. Obranila ga baba - kamenjem i kosirom!

Piše Božana Sviličić/zadarski.hr
2. prosinca 2022. - 21:39

Vlasnik OPG-a iz Tinja, 35-godišnji mesar, osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu zatvora jer je članove obitelji vrijeđao nazivajući ih ‘bosančinama koje treba pobiti‘, te ih napao mesarskim sjekačem, a onda nožem i kamenjem, piše zadarski.hr.

Za dva kaznena djela prijetnje i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Obračun se odigrao oko 16,40 sati 29. listopada 2016. godine u zajedničkom obiteljskom dvorištu kada je on bez povoda, pod utjecajem alkohola, verbalno vrijeđao brata, nevjestu, te njenog brata i njegovu djevojku, koji su bili u gostima govoreći im da su "bosančine", te da da ih sve treba pobiti. Kada ga je brat upozorio da prestane, na njega je i fizički nasrnuo, pa su obojica pali na pod gdje ga je ugrizao za palac desne ruke.

Kada ih je obitelj pokušala razdvojiti uzeo je mesarski sjekač vičući da će ih sve pobiti, nakon čega je razbio ulazna drvena vrata, te je izvana počeo bacati kamenje kojim je razbio prozor. Ubrzo je uzeo i nož kojim im je prijetio.

U iskazu je naveo da je tog dana baba gonila ovce, a njegova gospođa joj je pomagala, dok je on s jednim svojim kolegom čistio ‘đubar od krava‘. Njegov kolega je kombinirkama obavio svoj posao i otišao, a on je ‘u to ispekao i tukca na roštilju‘ i tada su brat i njegova supruga naišli s autom.

U tom se trenutku otkačila korpa za đubar na što im je rekao: ‘Jeba vas Bog, je li itko živi u kući‘, jer oni, kako je rekao, samo gledaju doći kada on nešto spremi za jelo, ‘jel janje, jel prase, jel tuku, samo dođu i pojedu.‘

Kada mu se brat približio i kada je vidio da mu neće pomoći rekao mu je: "Aj ti vrag sriću". Brat ga tada udario šakom u glavu, te se poskliznuo i pao. Kada mu je brat stavio palac u usta da ga guši, on ga je stiskao svom snagom. Nije se mogao strpjeti, što mu je žao.

Naglasio je kako ne zna što bi bilo s njim da nije bilo - babe! Naime, ona je u trenutku kada su se na njemu ležali oba člana obitelji uzela dva kamena i usmjerila ih prema njima zbog čega su, kako je rekao, ‘utekli‘. Kada su svi nagrnuli na njega sjetio se kako je po struci mesar i kako uvijek u autu ima četiri do pet noževa kad dere bikove i slično.

Uzeo je nož i rekao im "dođite", što je drugo i mogao.

 

28. siječanj 2023 18:43