StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKRAĐE I BOLESTI

Video otkrio istinu! Mobilizirani ruski novaci obučavaju su u užasnim uvjetima.

Piše dv
17. listopada 2022. - 12:53

Na društvenim mrežama gleda se video koji navodno prikazuje užasne uvjete s kojim se suočavaju tek unovačeni ruski vojnici u vojnim kampovima.

Podijelila ga je i Julia Davis, kolumnistica za The Daily Beast i kreatorica ruskog Media Monitora. Na snimci se čuje nepoznati muškarac koji je nedavno unovačen, a koji tvrdi da se suočava s izuzetno lošim uvjetima u kampu.

On navodi da se iz kampa masovno krade te da su se brojni vojnici razboljeli zbog loših uvjeta.

Muškarac se žali da su mu ukrali tenisice i novac, tvrdi da se iz kampa kradu čak i madraci. Navodi da se polovica muškaraca razboljelo, šatori se griju samo na jednu peć. Kad se požalio na krađu osobnih predmeta, nadređeni mu je odgovorio: “Jesam li ti ja majka ili otac?! Sam ih nađi.”

Pokazuje i kako hoda samo u čarapama jer su mu ukrali obuću. “Nemam ni tenisice ni čizme. Svi ovdje su iz Khanty-Mansiysk. Svi naši dečki, mi sami pronalazimo svoje putove. Ne može drugačije.”

Ovo nije prvi izvještaj o lošim uvjetima u ruskim kampovima i vojsci. Nedavno je i CNN podijelio video koji prikazuje vojnike kako se žale na nedostatak obuke prije nego što su poslani u borbu, prenosi N1

03. svibanj 2024 13:32