StoryEditorOCM

Uspio je pobjeći od Srba, a onda ga smrt stigla u Americi: popravljao je klimu, a kriminalac ga izbo i ostavio na krovu

Piše dv
9. kolovoza 2023. - 17:11

Kći ubijenog 69-godišnjaka porijeklom iz BiH kazala je kako nisu mogli ni pomisliti da će život njenog oca završiti na ovakav način. Ispričala je da se tijekom rata u BiH mjesecima skrivao u šumi od srpskih vojnika, a sada su ga ubili u Americi, donosi Slobodna Dalmacija.

Brandon Sanders (33) optužen je za teško ubojstvo i oružanu pljačku nakon što je 12. svibnja ubio Rasima Katanića (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sve se dogodilo na krovu zgrade u koju je Katanić, inače vlasnik tvrtke K&R Heating & Cooling, došao popraviti klimu u restoranu, piše Crna kronika BiH.

Policija je priopćila da je Sanders izbo Katanića, a zatim mu uzeo odvijač kojim je kasnije upao u dva stana u zgradi.

Kako se dalje navodi u priopćenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je smrtno stradao.

Nakon što je Katanića ubo nožem u vrat i glavu, ukrao mu je novčanik, ključeve i spomenuti odvijač.

Nadzorne kamere snimile su Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev "šarafciger" ostavio je na sandučiću u zgradi, pišu Nezavisne novine.

Katanićeva kći rekla je da nisu mogli ni pomisliti da će život njenog oca završiti na ovakav način. Ona je medijima ispričala da se njen otac tijekom rata u BiH devedesetih mjesecima skrivao u šumi od srpskih vojnika. Poslije je dugo tražio tijelo nestalog brata... Ali ga nikad nije našao. Kasnije su došli u Ameriku.

Motiv ubojstva još uvijek nije jasan, no Sandersovo ponašanje toga dana bilo je neobično, a optužnica navodi da je bio psihički nestabilan.

Iako nije službeno optužen, Sanders je također osumnjičen za ubojstvo 18-godišnje studentice Iman Al-Sarraj.

Kako piše Chicago Sun Times, njeno tijelo pronađeno je u Sandersovom zamrzivaču.

28. travanj 2024 23:44