StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHIMARIS HO-HO-HO

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo božićni video u stilu filma Umri muški gdje je Ukrajina Bruce Willis koji ubija ‘zle dečke‘, uz najavu: ‘Priča u kojoj svi uživamo‘

Piše dv
26. prosinca 2022. - 19:36

Ukrajinsko ministarstvo obrane, inače veoma aktivno na Twitteru, je objavilo božićni video s obrađenom najavom filma Umri muški, u kojem je Ukrajina ‘sklepani autsajder‘ Bruce Willis, a Rusija skupina ‘arogantnih terorista‘ čija će ‘specijalna operacija‘ biti ‘osujećena‘, donosi Slobodna Dalmacija.

S veselom blagdanskom muzikom u pozadini, vrckavi Willis, repetitirajući pušku, priželjkuje ‘dobrodošlicu na tulum‘ nesimpatičnim gangsterima, samo da bi ušao u ‘rat koji nikad nije želio‘ s njima. Film je prepun atraktivne pucnjave i eksplozija, a u jednom trenutku se, kao dodatna motivacija onima koje cilja ovaj propagandni video, prikazuje i dokumentarno bombardiranje ruskih položaja. 

Tu je i jedna od najpoznatijih scena iz filma, u kojoj mrtvog terorista nepomično sjedi s krvavim natpisom na majici koji originalno glasi “Sada imam mitraljez Ho-Ho-Ho”. U ovoj verziji, umjesto toga piše “Sada imam HIMARS, Ho-Ho-Ho”. HIMARS je mobilni topnički raketni sustav koji može ispaliti niz različitih oružja, a kojim je Amerika opremila Ukrajince kako bi pobjedili Putinove trupe.

Na rat se referira kao “prastaru priču o Davidu i Golijatu”, a Ukrajinci nisu propustili ni prikazati predsjednika Voldomira Zelenskog i to na naslovnici Time magazina koji ga je proglasio osobom godine.

Na kraju, glavni negativac, aluzija na ruskog predsjednika, pada u bezdan s nebodera, a iz očiju mu vrišti strah.

Poviše ovog veselog uradka, Ministarstvo obrane piše: "Autsajder koji pobjeđuje zle dečke. Ovo je vrsta priče u kojoj svi uživamo. Posvećen svim umri muškima na prvoj crti. Ukrajina će pobijediti! Yippee Ki-Yay…!‘

27. travanj 2024 07:58