StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRESUDA U SKOPJU

Ubojice hrvatskog rukometaša Denisa Tota dobili su visoke zatvorske kazne: ‘Klementina je bila najupornija u udaranju‘

Piše DV
30. studenog 2022. - 12:43

U Skopju su danas izrečene kazne optuženima za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota ispred noćnog kluba u prijestolnici Sjeverne Makedonije. Prvooptuženi Angelo Georgievski dobio je 18 godina zatvora, koliko je dobila i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora, prenosi jutarnji.hr.

image

Smrtno stradali rukometaš

- Nisu prijavili da je žrtva ozlijeđena, nisu prijavili incdent. Klementina nije pomogla Totu, a Angelo je pobjegao. Njegova je olakotna okolnost da je mlad i da je ipak pomogao pobjeći. Olakotna okolnost za Klementinu je da je nezaposlena samohrana majka, koja do sada nije osuđivana. Oboje su izrazili kajanje zbog onoga što su napravili. Ipak, videonsnimke su bile najpouzdaniji dokaz. Nedvojbeno je da su bili svjesni posljedica koje su nastupile. Pad Denisa Tota, koji je bio snažan sportaš, jasno ukazuje na snagu Angelovih udaraca. Udarci su se nastavili, a najupornija je bila Klementina koja se u jednom trenutku vratila na mjesto incidenta i opet udarila Hrvata po glavi - rekla je sutkinja.

Podjetimo, Tot je u noći sa 6. na 7. travanj u noćnom klubu Privilege vidio Kostovskog, kojega je otprije poznavao. Naime, Tot je tada bio član Rukometnog kluba Butel iz Skoplja te je živio u hotelu Marriott u istome gradu. Kostovski je u tom hotelu radio kao barmen.

image

Premlaćivanje Denisa Tota i Angelo Georgievski (mala fotografija)

/Slobodna Dalmacija

Georgievski, Levkovska i Kostovski bili su u klubu u istom društvu, a Tot u Privilege nije došao s njima. On im se pridružio nakon što je u klubu vidio Kostovskog. Rukometaš ih je počastio pićem te su u četvrtak, 7. travnja, oko 3:30 sati izašli iz kluba. Tot je s njih troje htio ući u taksi.

Kako je ranije pisao Jutarnji, Tot se u jednom trenutku obratio Levkovskoj, što je dovelo do toga da ga je Georgievski udario. Tot je pao na tlo i udario glavom o betonsku podlogu. Osumnjičeni su ga nastavili tući dok je bio na tlu. Na jednoj od video snimaka incidenta može se vidjeti kako Levkovska nogom udara bespomoćnog i nepomičnog Tota.

Hrvatski rukometaš je od silnih udaraca umro.

02. lipanj 2023 04:57