StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpravosudni epilog

U Skoplju počelo suđenje za ubojstvo hrvatskoga rukometaša Denisa Tota, troje optuženih ne osjeća se krivima, tužiteljica navela dokaze

Piše dv
5. rujna 2022. - 17:43
Optuženi za ubojstvo, Denis Tot i mjesto pogibije, noćni klub u gradskom parku u SkopljuDušan Miljuš, Facebook

Danas je počelo suđenje za ubojstvo hrvatskoga rukometaša Denisa Tota pred Sudskim vijećem Osnovnog kaznenog suda - Skoplje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatskoga rukometaša su, prema optužnici, ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skoplju sedmoga travnja ove godine nasmrt pretukli Angelo Georgievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski.

image

Zbog zadobivenih ozljeda došlo je do poremećaja moždanih neurona, a posljedica je bila smrt Denisa Tota, istaknula je tužiteljica Tanja Trajčevska

Instagram

Tužiteljica Tanja Trajčevska održala je uvodni govor u kojem je obrazložila optužnicu.

"Od udaraca oštećeni je zadobio višestruke, teške tjelesne ozljede, a od njih je pao u komatozno stanje. Odmah je prevezen u Klinički centar "Majka Tereza". Zbog zadobivenih ozljeda došlo je do poremećaja moždanih neurona, a posljedica je bila smrt koja je uslijedila 8. travnja u 11:40 sati", rekla je tužiteljica, istaknuvši dokazni materijal kojim raspolaže Tužiteljstvo, izvjepštava makedonski Fokus, prenosi RTL.hr.

image

Optužena Klementina Levkovska i Denis Tot

Slobodna Dalmacija

Među dokazima su odjeća oštećenog Tota i dio odjeće optuženog Angela Georgievskog. Tužiteljstvo ima i rezultate vještačenja odjeće, nalaze vještaka i medicinsku dokumentaciju svih optuženih. Troje optuženih rekli su da se ne osjećaju krivima.

Sljedeće ročište u postupku koji, osim makednosne javnosti, budno prati i hrvatska, kao i široka sporstka publika, zakazano je za srijedu 14. rujna.

image

Pogreb Denisa Tota u Đakovu okupio je velik broj ljudi

Vlado Kos/Cropix
03. svibanj 2024 08:22