StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVidio putnike

Svjedok opisao trenutke prije nesreće na Braču: ‘Nešto s tim motorom nije bilo u redu, privuklo mi je pažnju... Baš je sluti na nešto ne dobro!‘

Piše Dv
28. lipnja 2022. - 12:16

- Nešto s tin motoron aviona šta se izvrnu u šumi nedaleko od muzeja Pustinja Blaca nije bilo u redu, čulo se kako šuška, pušta neki čudni zvuk, nenormalno je radija, ko da će se brzo pokvarit – ispričao nam je Nerežiščanin Zoran Vranjičić, čuvar bračkog muzeja Pustinja Blaca, koji je svjedočio jednoj od zadnjih minuta leta u utorak ujutro srušenog sportskog aviona marke Cessna. Avion se, podsjetimo, srušio u šumovitom dijelu južne strane otoka Brača, na potezu između predjela Pustinje Blaca i uvale Vela Farska.

Zrakoplov Cessna srušio se na južnoj strani Brača: Unesrećeni su sami zatražili pomoć; Iskusni pilot za ‘Slobodnu‘ otkriva što je spasilo živote pilota i dvoje putnika

Vranjičić je, otkriva nam, taman radio pred samostanom kada mu je pažnju privukao sumnjivi zvuk motor aviončića koji se lagano približavao od mora. I kroz duboki kanjon kretao sjeverno u pravcu muzeja. Letio je nisko i dovoljno polako da je unutra vidio glave putnika.

- Gleda san ih iz muzeja, točno san ih vidi u kabini ravno pred svojim očima. Bilo ih je dvoje, možda i treći čini mi se, glave su im se vidile kroz prozore. U rukama su držali kamere, snimali su kanjon. Zato su biće i letili tako kako bi šta bolje uvatili krajolik. Kretali su se kroz sredinu kanjona od mora gore, u pravcu sjevera otoka. Ali ču sam nešto čudno, nenormalni zvuk motora. Kako bi van ga opisa, ko neko šuštanje, brekćanje. Ko da se doma neki aparat pokvari, ko da će sad izdahnit. To mi je odma bilo čudno. Izgubi san ih onda iz vida, više ih nisam čua. Malo posli su me zvali moji na telefon i tad san sazna da se avion izvrnu – opisuje nam Zoran.

Kaže nam kako je i prije viđao aviončiće koji su u panoramskom letu obilazili ovo područje, a u njemu i jednu od turistima najpopularnijih bračkih atrakcija. Ali na ovome je duže zadržao pogled.

- Eto to mi je privuklo pažnju, jer je zvuk bi drugačiji nego kod ovih drugih. Nije mi ga nekako bilo drago čut. Baš je sluti na nešto ne dobro – trenucima prije nesreće svjedočio je Zoran Vranjičić.

02. svibanj 2024 14:39