StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdigli i dronove

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin: ‘Nestanak mladića iz Splita kasno je prijavljen. Isključena je mogućnost bilo kakvog nasilja ili sukoba‘

Piše Anita Belak Kile
5. siječnja 2022. - 11:42

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je izjavio kako srbijanska policija ne odustaje od potrage za nestalim Matejom Perišem, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vulin je napomenuo kako će što god da se otkrije i potvrdi, bilo dobro ili loše, prvo saznati obitelj, a ne mediji.

- Naši operativci su razgovarali s prijateljima, s obitelji više puta, konobarima, osiguranjem iz klubova, prolaznicima, skinuli smo sve s video kamera. Onog trenutka kad smo dobili prijavu, prepoznali smo koliko je to značajno, jedan mladi život je ugrožen- izjavio je Vulin za beogradski TV Pink.

image
Tom Dubravec/Cropix

Istaknuo je kako je angažirana je njihova Žandarmerija, kao i jedinice riječne policije, dignuti dronovi, odnosno “sve što je u moći jedne policije”.

“Znamo da je bio u klubu, s prijateljima, znamo gdje su iznajmili stan, ali nestanak je kasno prijavljen, istaknuo je Vulin i dodao da je potpuno isključena mogućnost bilo kakvog nasilja ili sukoba. Podsjetio je iakko je Nenad Periš, otac nestalog Splićanina 'potvrdio da je na nekoliko snimaka s nadzornih kamera njegov sin'.

Predsjednik Saveza autotaxi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić za N1  se osvrnuo na snimku koja je objavljena u medijima, a na kojoj se vidi nestali mladić koji prilazi taxiju.

“Znajući kako policija radi, vjerujem da je taksist već ispitan i da ono što je on imao kao saznanja njima i prenio. Policija sklapa mozaik i vrlo brzo će, vjerojatno sutra, izaći sa svim informacijama”, rekao je Bjelić te objasnio kako zakon propisuje da u vozilo ne morate primiti putnika koji je u alkoholiziranom stanju ili je agresivan.

"Na onom snimku vidite mladića koji kaotično pokušava ući u to vozilo. Je li kolega smatrao da će biti nekog incidenta pa ga nije primio ili ga nije primio jer je imao klijeta, to sada možemo nagađati. Možda bi ga i primio ako je shvatio da mu je potrebna pomoć, ali taj trenutak je vrlo škakljiv kad su noćni sati... objasnio je.

Bjelić je rekao da je njegovo udruženje pokušalo naći vozilo, ali da iz objavljenih snimaka nisu vidjeli nijedan detalj koji bi im pomogao u potrazi.

“Od srca želim da se taj momak pronađe živ i zdrav”, poručio je, dodajući da mu je žao što se ovo dogodilo.

image
Tom Dubravec/Cropix
03. lipanj 2024 11:37