StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRigorozna pravila

Srpkinja kupila kolače i odnijela ih na plažu: vlasnici apartmana poludjeli i izbacili nju i maloljetnu djecu van

Piše dv
5. srpnja 2023. - 15:29

Samohrana majka Ljubica J. (37) iz Jagodine prošlog je tjedna doživjela veliku neugodnost kada je odmarala na grčkoj plaži Nea Flogita, koja se nalazi na poluotoku Halkida. Vlasnik pansiona u kojem je boravila s dvoje malodobne djece izbacio ju je iz objekta samo zato što je jela kekse koje nije kupila na licu mjesta na plaži koja je u sklopu ovog smještaja. Svoje nezadovoljstvo podijelila je u jednoj od Facebook grupa u kojoj turisti iz Srbije dijele iskustva vezana za odmor u Grčkoj, a Ljubica za Nova.rs kaže da još ne može vjerovati što joj se dogodilo. Nakon njezinog zajedničkog iskustva, na društvenim su se mrežama počela otkrivati ​​neka "nova pravila" grčkih ugostitelja od kojih se turistima digla kosa na glavi.

Ljubica je samohrana majka dvoje djece - desetogodišnjeg Marka i petogodišnje Dunje. Njih su troje prošli tjedan otišli na odmor u Nea Flogitu, slikovito ljetovalište smješteno u središnjem dijelu poluotoka Halkidiki.

Ostali su u lokalnom pansionu sve dok im vlasnik nije rekao da napuste plažu i pansion jer su necivilizirani. Ljubica za Nova.rs prepričava kako joj je “bezosjećajni Grk” pokvario odmor s djecom.

– Svake godine idemo na odmor i ovako nešto nam se nikada nije dogodilo. Smjestili smo se u pansion, doručkovali i večerali, dok smo za ručak krenuli - ili smo jeli na plaži ili smo išli u grad, kako god. Znali smo kupiti nešto u gradu i onda jesti u pansionu. A onda nas je jednog dana dočekala scena kao iz horor filma“, prisjeća se Ljubica.

Četvrtog dana raspusta Ljubica i djeca "zasladili" su se na plaži slatkišima koje su kupili na putu do plaže.

- Djeca su vidjela kolače u slastičarnici i iako smo u hotelu doručkovali razna čajna keksa, ipak su željela nešto drugačije." Kupila sam svima po dvije torte, spakirali su nam ih, dobili smo vilice i krenuli na plažu. Čim smo stigli, otvorili smo plastičnu kutiju i počeli ih jesti. Upravo u tom trenutku pojavio se tip koji nam je rekao da spakujemo kekse u vrećicu jer je strogo zabranjeno jesti hranu koja nije kupljena na plaži, nastavlja ova turistkinja.

I ona i djeca su, kaže, bili u čudu, ali su ipak razumjeli situaciju.

- Pitao sam zašto, a on je rekao da je politika hotela takva da je na ovoj plaži, na kojoj se, inače, kupaju gosti drugog hotela, zabranjeno jesti hranu koja nije iz njihovog bara i konobe. Dobro, iako je moj odgovor totalna besmislica, djeca su djeca, što fali grickanju, ali dobro. To je kao kad uđete u restoran popiti piće, pa iz torbe izvadite žu žu ili nešto slično. Razumijem, stvarno.

Sutradan su, prema njezinim riječima, djeca spakirala dio hrane koja je ostala od doručka i dala Ljubici da je odnese na plažu da je ponesu kad ogladne. Tada je, doslovno rečeno, nastao pakao.

– Radije bih slomio ruku nego uzeo te kolačiće od djece. Zapravo je bilo ovako: kako nisu sve pojeli, djeca su ono što im je ostalo na tanjuru spakirala u vrećicu, a mi smo to nosili na plažu. Nakon kupanja otišli smo se malo osvježiti i kao i prošli put pojavio se onaj tip, ali sada je do njega bio vlasnik pansiona. Gađali su nas drvećem i kamenjem, govorili kakav je to način, kakvi smo mi ljudi, kako se ponašamo, dajemo loš primjer drugim gostima raznošenjem hrane po plaži, kako nas nije sram. Pitali su nas nemamo li dovoljno hrane u restoranu, pa smo ponijeli malo na plažu, jer je najbolje ući u vodu i jesti. Pa, nećete vjerovati što nam je rekao. I na kraju nam je rekao da se spakiramo i napustimo njegovu plažu i pansion. Zamislite!"

image

Nea Flogita

Privatna arhiva

Iako je pokušala objasniti da nema ništa loše u tome da ostatak hrane ponese sa sobom umjesto da je baci, "bezosjećajni Grk" je ipak nije htio poslušati.

- Nisam se imao kome požaliti, vratili smo se u smještaj, brzo spakirali i odjavili.“ Nisu nam vratili novac za pet dana koliko smo tamo trebali ostati. Sama sam sa dvoje male djece, ne znam gdje ću i što ću. Srećom, cijeli prizor na plaži promatrala je žena koja me odmah zaustavila i uputila u solidan apartman u kojem smo proveli sljedeće dane. Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo. A sve zbog torte. Ajde, prvi put hrana nije bila njihova, pa razumijem upozorenje. Ali da se naljute što smo im uzeli hranu... Nikad ti više neću doći, fuj!", rekla je Ljubica.

Facebook grupa “Grčka info” preplavljena je raznim upozorenjima naših turista koji su doživjeli neugodnost na nekoj od grčkih plaža, ponajviše vlasnika apartmana u kojima borave.

Ovako je jedna članica grupe opisala svoje negativno iskustvo s iste plaže na kojoj je boravila Ljubica iz Jagodine.

- Želim upozoriti sve koji idu u Nea Flogitu na vlasnika plaže i slastičarnice. Želite li kupiti kuglicu sladoleda i pojesti je na plaži (u tom slučaju košta 2 eura), vlasnik to ne dopušta, ali inzistira da će vas ista kuglica koštati 6,5 eura bez prethodne najave. Kada je pitate zašto je tolika cijena, ona kaže da je to zato što jedete na plaži. Inače, od danas vrijedi pravilo da i bebe moraju naručiti pizzu, koliko ljudi i ležaljki toliko i pića koja su skuplja od ostalih (cijenjena naranča je 6,5 eura, pivo 6 eura itd.) i da odmah nakon dolaska na plažu, ne možete tijekom dana naručiti već morate odmah. Izbjegavajte, napisala je ova turistkinja.

image

Slastičarna u Nea Flogiti

Privatna arhiva

- Najljepša slastičarna u Flogiti i najskuplja mislim... Lijepo je sjediti na tom dijelu plaže, palme... I čudi me da su sve prazne.

- Na Skiatosu, plaži Megali Amos, prijateljica je prišla da se javi, da razmijenimo par riječi, nakon par minuta su prišli da je pitaju za pet eura jer ona stoji pored mene, iako ne koristi ležaljku.

- Nisu u pitanju nezasitni Grci, ali ove godine im je otkazan zakup plaža, a inspekcije dolaze non-stop i provjeravaju radnike, pa nisu oni krivi nego lokalna samouprava”, samo su neki od komentara ispod ove objave..

A onda se sa svojom pričom pridružila još jedna članica grupe.

- Želim se pridružiti kritiziranju ugostitelja u Nea Flogiti." Bili smo gosti hotela M…….. i naručili smo piće ispred hotela s ležaljkama. No, suprug mi je otišao po voćnu tortu iz obližnje slastičarne i kupio si kuglicu sladoleda koju je mogao pojesti na plaži. Momak koji radi kao barmen na plaži spomenutog hotela bahato je došao i vikao na nas kako ne smije jesti sladoled i tortu na plaži?! Što se događa?! Vidio sam ljude kako se skrivaju i jedu voće na plaži, bake skrivaju sendvič da daju svojim unucima. Pa ja sam kao gost hotela doručkovao i platio piće na plaži i ne smijem uzeti slatkiše?! Ali zato služe krumpiriće, bruskete i još kojekakve gluposti. Sramota, napisala je ova turistkinja, prenosi Nova.rs.

image

Požalila se na tretman

Screenshot Facebook
29. travanj 2024 10:13