StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnije im sjelo

Srbi žestoko udarili po hrvatskoj zlatnoj olimpijki: ‘Veličala je Oluju, sad se oko nje orilo Za dom spremni‘

Piše Dv
20. studenog 2023. - 21:50

Kninjanka Matea Jelić je oduševila Hrvatsku kada je osvojila zlatnu medalju na OI u Tokiju, članica jedne od najvećih hrvatskih "tvornica medalja", taekwondo kluba Marjan.

Ovih dana je nešto zasmetala i Srbima, ali njeni sportski uspjesi nisu bili u fokusu. Matea je prije par dana boravila u Vukovaru i bila je dio najveće Kolone sjećanja do sada, koja je brojala 150 tisuća ljudi.

Za određene srpske medije je ovo bilo nedopustivo, pa su je oštro napali:

"Zajedno sa simpatizerima ustaštva koji su skandirali "Za dom spremni" i raširili šahovnice s prvim bijelim poljem, Matea je prošetala Vukovarom", piše srpski Mondo.

"Hrvatska sportašica je bila dio grupe koja je isticala simbole iz mračne prošlosti hrvatskog naroda i NDH", dodaje.

Imaju problema i s tim kako je olimpijsko zlato iz Tokija prije dvije godine "proslavila na tvrđavi u Kninu gdje je veličala Oluju". Tada je za hrvatske medije izjavila da je ponosna na Oluju, a zbog toga je dobila i prijeteće poruke i razne uvrede.

Osim što je zlatna olimpijka iz Tokija, Matea je na Svjetskom prvenstvu ove godine osvojila broncu, a tu je i europsko zlato 2021., zlatna medalja s Grand Slama 2019., dva zlata s Grand Prixa, 2018. i 2019. godine, dva zlata s Mediteranskih igara i mnoštvo drugih medalja.

27. travanj 2024 16:14