StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRATI SE SVAKI KORAK

Split je poludio za Perišićem: Stražare mu pred kućom, uhode suprugu, analiziraju gdje pere plahte,...

Piše Zdravko Reić/SN
9. srpnja 2023. - 11:51

Nastavlja se u Splitu pomama za Ivanom Perišićem, gdje god se pojavi taj igrač Tottenhama i po mnogima buduće pojačanje Hajduka, navijači bijelih" igraju svoj pressing. Kad ga uoče sa sinom u nekom kafiću na Cankarevoj poljani ili kako trenira na padinama Marjana, kreću objave i najave. Eto u ponoć između subote i nedjelje uslikan je prigodom posjete izložbe likovnjaka Matka Mijića u Galeriji malih formata u Bolu, donosi jutarnji hr. 

Istovremeno se pred Peršićevom kućom smjenjuju dežurni kako bi objavili da je izašao ili se vratio svojem domu. Uzbudljiva je poruka jednog sveznadara, koja kola među navijačima:

- Jedna žena koja drži praonicu rublja i posteljine javila je da je Josipa Perišić, supruga igrača, dopremila na pranje gomilu zimske robe i lancuna, pa se zaključuje: zašto bi usred ljeta dala plahte na pranje u slučaju da neće zimi biti u Splitu.

Prave se razne kalkulacije, objavljuju kombinacije. Na primjer, Perišić čeka razvoj situacije s londonskim klubom, koji ga želi prodati, pa ako se to ne dogodi onda bi ga djelomično isplatili za preostalu godinu ugovora; kako Perija ima godišnja primanja od jedanaest milijuna eura, dogovorit će se s vlasnikom kluba Danielom Levyjem oko isplate, takozvanu "bonu uscitu", to jest uobičajeni "dobar izlaz" na 50 posto vrijednosti jednogodišnje gaže, to jest bit će mu isplaćeno cca pet milijuna eura; tako će Perišić zadovoljan zarađenim doći u Hajduka.

Sva ta nagađanja i iščekivanja bit će euforično dočekana u slučaju da Perišić zaista prelomi i održi obećanja povratka u bijeli tabor. Međutim, ne dogodi li se takav rasplet, masa navijača Hajduka ostat će preneražena, frustrirana, nezadovoljna, jer su do sada na Poljud stigli Šarlija i Dajaku. Takvo okončanje enigme Perišić dovelo bi u tešku poziciju vodstvo kluba, donosi jutarnji hr.

28. svibanj 2024 01:50