StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠto će tek biti?

Slovenci masovno šokirani cijenama na Jadranu: ‘Pogledajte koliko smo platili lignje, a pošto je kuglica sladoleda...‘

Piše dv
12. travnja 2023. - 15:21

‘Uvođenje eura u Hrvatskoj već ostavlja posljedice! Cijene turističkih kapaciteta i ugostiteljskih usluga skočile su u nebo i prije sezone.‘, piše slovenski portal Sobotainfo.com, prenoseći iskustva niza Slovenaca koji su svoja iskustva nakon produženog uskrsnog vikenda provedenog na Jadranu podijelili na društvenim mrežama, prenosi Slobodna Dalmacija.

U Facebook grupi Kampiranje je zakon tako ne objavljena fotografiju računa iz restorana jednog kampa u Poreču, gdje je Slovenka naručila dva decilitra vina i dvije kuglice sladoleda, a cijena za navedeno bila je nevjerojatna.

“Objavljujem ga kao upozorenje da se još netko ne iznenadi kao mi jer nigdje nema cjenika. Dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda 24 eura‘, napisala je uz fotografiju računa koji ju je šokirao.

Slično se dogodilo i poznatom Slovencu koji vodi lanac burgera Lars & Sven. Prije nekoliko dana posjetio je Umag, nakon čega je na Facebooku podijelio je fotografije iz  jedne konobe u kojoj su naišli na skupe jadranske lignje, jednu porciju platili su čak 28 eura.

Prema riječima korisnika, lignje uopće nisu bile jadranske. Dodao je kako je možda i za Hrvatsku došlo vrijeme otriježnjenja.

Među komentarima ispod navedenih mogu se naći i iskustva drugih Slovenaca koji su također bili na odmoru u Hrvatskoj i koji su ostali neugodno iznenađeni cijena pića i palačinki na štandu.

Kako je vidljivo s fotografija, jedna palačinka s Nutellom u Poreču stoji 6,50 eura, a korisnica dodaje:

‘Morat ćemo se vratiti navikama iz starih vremena, kada smo sve ovo nosili sa sobom‘.

Iz fotografija objavljenih na Facebooku može se, između ostalog vidjeti i kako pola litre točenog piva u jednom od porečkih restorana stoji 5,10 eura.

‘Cijene na hrvatskoj obali već su skočile u nebo, iako ljetna sezona službeno počinje tek s prvomajskim praznicima. Kakve će biti cijene u glavnoj turističkoj sezoni, zasad je samo pitanje‘, zaključuje Sobotainfo.com.

18. travanj 2024 03:11