StoryEditorOCM

Širi se snimka na kojoj djelatnik Hitne besramno krade novac starici dok joj se pruža prva pomoć: ‘Treba ga prokazati!‘

Piše DV
20. srpnja 2023. - 18:22

Mnogi bosanskohercegovački portali prenose snimku na kojoj djelatnik sarajevske Hitne pomoći besramno krade novac iz novčanika bolesne i nemoćne starice u trenucima dok joj medicinska ekipa pruža prvu pomoć.

Na snimci se vidi se kako djelatnik, koji je nosio rukavice, poput profesionalnog džeparoša otvara mali novčanik bolesne 80-godišnje starice i iz njega izvlači novac. Na društvenim mrežama bijesni građani traže da se počinitelj što prije kazni za ovaj bešćutni čin.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je danas ovim povodom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, iz kojeg su poručili:

- PU Ilidža nije zaprimila prijavu u vezi s ovim navodima. Poslijepodne smo zaprimili mail prijavitelja. Izvršit ćemo provjeru navoda.

O slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo koji su o slučaju doznali od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Prema tim informacijama, jedan od zaposlenika Hitne pomoći Sarajevo je navodno uzeo novac od 80-godišnje starice tijekom pružanja prve pomoći.

- Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i protivno temeljnim principima humanosti i stručnosti koje od uposlenika Hitne pomoći očekujemo. Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oštro osuđuje takve postupke i odmah traži brzu i objektivnu reakciju od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Incidenti poput ovoga narušavaju povjerenje građana u naš zdravstveni sustav. Tražimo što hitniju reakciju nadležnih organa, poručili su između ostalog iz Ministarstva zdravstva, prenosi Jutarnji list.

28. travanj 2024 23:39