StoryEditorOCM

Sergej Trifunović nije jedini: ovim poznatim Srbima također je zabranjen ulazak u Hrvatsku

Piše Dv
11. rujna 2023. - 13:26

Glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen je ulaz u Hrvatsku i Schengen u trajanju od godinu dana. Nakon zabrane, Sergej se kratko oglasio o situaciji.

‘Točno je, zabranili su mi ulaz u Hrvatsku na godinu dana‘, rekao je za portal Vreme. Na pitanje novinara što se to dogodilo, Sergej je rekao: ‘Pakao se desio, eto šta.‘

Sve je počelo kad je glumac otišao na splitsku plažu Kaštelet sa psom.

‘Brate, otišao sam da se kupam sa psom, plivali smo u moru, neka luđakinja je to prijavila, pošto se valjda plaši psa. Još mi je rekla da zašto pas nije na povodcu, pa kako će biti kad je plivao sa mnom u moru, jeb.. ga ja! I tako mnogo gluposti. Ne mogu sad da govorim više, živci su mi...‘, rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Po dolasku policajaca Trifunović ih je počeo vrijeđati i omalovažavati što je iziskivalo policijsku intervenciju te je na kraju doveden u postaju. Prijavljen je zbog dva djela, držanja životinje bez nadzora i vrijeđanja policijskih službenika zbog čega je priveden na splitski Prekršajni sud gdje je dao iskaz. Platio je 1600 eura kazne, ali tu njegovim problemima nije bio kraj. Nakon ponoći je šetao psa i dobio kaznu jer ga je vodio bez povodca. 

Nakon svega zaustavljen je u subotu u 23,45 sati na graničnom prijelazu Bajakovo pri izlasku iz Hrvatske te je kažnjen sa tisuću eura i zabranom ulaska u zemlje Schengenskog prostora na godinu dana.

Splitska policija raspisala je za njim potragu zbog članka 5 i 17 Prekršajnog zakona jer je nakon privođenja na Prekršajni sud na svojim profilima pisao o "maltretiranju koje nigdje nije doživio kao u Splitu i povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti."

Dogradonačenika Splita Bojana Ivoševića nazvao je "govance malo", a na svojim profilima na društvenim mrežama, posebno Instagramu, je opet vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koje su uredovali na plaži Kaštelet kada je nekontrolirano njegov njemački ovčar Mile skakao između kupača i kupao se s njim.

Nije jedini koji ne smije u Hrvatsku

Zabranom ulaska u Hrvatsku Trifunović se smjestio na kratku listu onih kojima je zabranjen prelazak hrvatske granice, piše Story.hr.

Vojislavu Šešelju je nakon oslobađajuće presude 2016. godine MUP izrekao 20-godišnju zabranu ulaska u Hrvatsku. Učinjeno je to temeljem Zakona o strancima.

Iste godine srpski mediji raspisali su se o koncertu Svetlane Ražnatović Cece u Hvatskoj. Kako se pisalo, udovici Željka Ražnatovića Arkana neimenovani hrvatski poduzetnik ponudio je 200.000 eura za koncert u hrvatskoj metropoli. Priča je stala kad je otkrivenbo da je Ceca na listi onih koji ne smiju prijeći granicu.

‘Nikada nisam ni ušla u Hrvatsku niti sam imala namjeru tamo ići. Nisam ni znala da su me stavili na listu nepoželjnih. Uopće me to ne zanima. Mogu se samo nasmijati na njihove zabrane. Nisam se nimalo potresla, baš me briga. Nek rade što hoće, nek me stavljaju na crne liste, ja svakako ne bih ni išla u Hrvatsku, izjavila je Ceca za srpski tabloid Informer.

Rekla je i da dobro bira kojim rutama putuje samo kako bi izbjegla Hrvatsku, koju, tvrdila je, ne koristi ni u tranzitu.

‘Svuda putujem avionom, tako da uopće nemam potrebe ulaziti u tu zemlju. Moji putevi ne vode tamo, a moja brojna publika iz Hrvatske uvijek nađe put do mene. Uzalud je svima da me zabranjuju, kazala je Arkanova udovica.

Jedan od najpoznatijih balkanskih kriminalaca Kristijan Golubović najavio je krajem studenog 2009. da će doći na boksački meč u splitskoj Spaladium Areni. Tad je dobio poruku da će mu biti zabranjen ulazak u Hrvatsku jer bi predstavljao opasnost po javni red i mir.

I slavni srpski kompozitor i pjevač Oliver Mandić godinama nije posjetio Hrvatsku, ali ne zbog svog izbora, nego zato što ne smije, pisao je Mondo.

Na vrhuncu slave, osamdesetih godina, Oliver je šest mjeseci godišnje provodio na nastupima u Hrvatskoj, bio je jedan od omiljenih pjevača, ali posljednje tri desetljeća nije posjetio Hrvatsku. Razlog za to je navodna tjeralica, o kojoj je ojevač informiran preko prijateljskih, neslužbenih kanala. Oliver je ovu informaciju čuo iznenada, kada je htio sa suprugom otputovati u Španjolsku.

Od podnošenja zahtjeva za vizu odustao je kad je saznao da ga se tereti za sudjelovanje u ratu. Naime, pjevač početkom rata u Hrvatskoj pristupio zloglasnim srpskim ‘Tigrovima‘.

26. travanj 2024 23:00