StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetagresija bez granica

Ruski vojnici nastavljaju s maltretiranjem civila, tjeraju ih da se svlače te pomno pregledavaju njihove tetovaže. Ludilu kao da nema kraja...

Piše dv
14. srpnja 2022. - 21:15

Pjotr Andrjuščenko, savjetnik gradonačelnika Mariupolja, aktivan je na Twitteru. Nakon što je prije nekoliko dana objavio videosnimku na kojoj se vidi kako domaći stanovnici raščišćavaju ruševine za tanjur kaše i bocu vode, koju je prenijela Slobodna Dalmacija, sada je objavio video na kojemu se vidi kako ruski vojnici pregledavaju ukrajinske civile u potrazi za domoljubnim tetovažama, donosi Slobodna Dalmacija.

U tome idu toliko daleko da Mariupoljci moraju skidati odjeću i zavrtati nogavice te pokazivati imaju li tetovaže i kakve su one. To se opravdano smatra ponižavanjem i maltretiranjem civila.

image

'Nepatriotska tetovaža' iz Mariupolja

Screenshot Twitter

I ta je Andrjuščenkova objava potaknula brojne komentare, uglavnom na engleskom i poljskom jeziku, uz brojne ilustracije i montaže koje ukazuju na agresivnu prirodu ruske vojske i njenu vezu s nacistima.

Neki se komentatori pitaju zašto je ruskome vojniku lice zamagljeno, drugi što "patriotska tetovaža" uopće znači.

image

Montaža ruskih nacista

Screenshot Twitter

"Klasično ruSSko ponašanje. To je razlog zašto se Ukrajina brani koliko god je to moguće", komentira jedan. "Jednoga dana Rusi će dobiti isto ili gore. Povratak loše karme", piše drugi.

"Kažite mi, kako da ih ne mrzim", treći je komentar.

Javljaju se ponovno usporedbe s nacistima, povezuje se sve sa zloglasnom ruskom plaćenićkom grupom Wagner. "Što ako pronađu Dmitrija Outkina, osnivača Wagnerove milicije i velikog štovatelja Hitlera i ...Putina?".

image

Dmitrij Outkin, osnivač milicije Wagner povezuje Hitlera i Putina

Screenshot Twitter

Osim s nacistima jedan komentator povezao je video sa situacijom u Sjevernoj Irskoj. "Pomalo kao Derry i Belfast, 1970-ih", piše on.

Od komentara na poljskome izdvajamo ova dva: "Moskovsko govedo" i "Rus ne bi bio tako pametan bez kalašnjikova".

Bit će još komentara, kao nažalost i drskog ponašanja okupatorskih ruskih vojnika prema napaćenim građanima Mariupolja i drugih ukrajinskih gradova.

05. svibanj 2024 06:40