StoryEditorOCM

Rusi silovito raketama napali Ukrajinu, raste i broj umrlih. Dijele se prve snimke napada

Piše dv
21. rujna 2023. - 08:18

Dvije su osobe poginule, a najmanje pet ih je ozlijeđeno u ruskom raketnom napadu na Herson, rekao je četvrtak guverner Hersonske oblasti Oleksand Prokudin.

Guverner Harkivske oblasti Oleh Sinjehubov rekao je da je najmanje šest projektila pogodilo harkivsku gradsku četvrt Slobidski te da nakon ruskog napada dvije osobe hospitalizirane.

Ministar obrane Ukrajine Ihor Klimenko rekao je da je sedam osoba ozlijeđeno u napadu na Čerkasi, grad u središnjoj Ukrajini. Klimenko je dodao da je najmanje jedna osoba nakon napada izvučena iz ruševina. Ministar je dodao da je napadnuta i industrijska zona u Lavovu te da je nakon napada izbio požar. Za sada nema dodatnih informacija o tom napadu.

Guverner Rivanjske oblasti Vitalij Koval rekao je da je grad Rivne također napadnut.

Doda li se ovim napadima i udar na Kijev u kojem je ozlijeđeno sedam osoba, riječ je o najvećem koordiniranom ruskom zračnom udaru na Ukrajinu od sredine kolovoza, navodi The Associated Press.

Gradonačelnik Kijeva: Sedam je osoba ozlijeđeno u ruskom raketnom napadu

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko rekao je u četvrtak u jutarnjim satima da su Rusi raketama napali glavni grad Ukrajine te da u njemu ozlijeđeno sedam osoba.

Dvije djevojke - 18-godišnjakinja i 9-godišnjakinja - odvedene su u bolnicu, a pet je osoba ozlijeđeno kada su ostaci raketa pali na benzinsku crpku u gradskoj četvrti Darnicki i izazvali požar. Pad dijelova raketa na crpku doveo je i do pucanja prozora na obližnjoj dvokatnici. Eksplozije su se čule i u drugim gradskim četvrtima. Hitne su službe poslane u četvrti Holosivski, Svjetaošinski i Ševčenkivski.

S druge strane, Rusija je ustvrdila da je srušila 19 dronova koji su letjeli prema Krimu. Ministarstvo obrane Ruske Federacije tvrdi da je Ukrajina pokrenula veliki napad dronovima na Krim. Eksplozije su se u četvrtak ujutro mogle čuti u Novofedorivki, Sakiju, Jevpatoriji, Džankoju i Balaklavi.

03. svibanj 2024 22:20