StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbliži se ceremonija

Razvojni inženjer Rimčeve ‘Nevere‘ pohvalio asfalt Pelješkog mosta i otkrio kakva će biti večerašnja vožnja: ‘Ovaj put ćemo biti pristojni, nećemo prekoračiti dogovorenu brzinu‘

Piše DV
26. srpnja 2022. - 18:38

Matija Renić, razvojni inženjer za Rimčevu "Neveru", razgovarao je s okupljenim novinarima uoči svečane ceremonije otvaranja Pelješkog mosta, donosi Slobodna Dalmacija.

- Krećemo sa smjera kopna, kretat ćemo se jednom revijalnom brzinom, čisto da pokrijemo sva popratna događanja - objasnio je Renić.

Otkrio je da će Nevera danas voziti svega pedesetak kilometara na sat, premda bi, priznaje, bilo zanimljivo vidjeti koliko bi ubrzanje ova "jurilica" mogla postići na iznimno kvalitetnom asfaltu mosta.

- Asfalt je savršen, vrlo gladak, i bilo je pravo zadovoljstvo isprobati koja je količina "gripa" na cesti -  rekao je inženjer.

Na upit novinarke može li se očekivati da "noga malo poleti" pa da se prekorači navedena brzina, Renić je odgovorio: "Ovaj put ne, danas ćemo bit' pristojni".

Dodao je da mu je velika čast što može predstavljati ljude koji su radili na kreiranju ovog inovativnog automobila, i to na mostu koji je i sam "čudo inženjeringa".

Rekao je i da su svi zaposlenici Rimca jako uzbuđeni zbog svečanosti i Neverine vožnje.

- Poruke stižu cijeli dan, svi su jako uzbuđeni, jako sretni i zadovoljni što imamo priliku biti ovdje - rekao je.

Mate Rimac​, osnivač i direktor tvrtke "Rimac Automobili", večeras ipak neće biti na otvaranju. 

29. travanj 2024 02:04