StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPričali telefonom

Razgovarali Zelenski i Plenković: ‘Čestitam Hrvatskoj, složili smo se oko nekih konkretnih odluka za jačanje naše obrane‘

Piše Damjan Raknić/JL
5. siječnja 2023. - 19:28

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je u četvrtak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o jačanju ukrajinskih obrambenih kapaciteta, međunarodnoj konferenciji o deminiranju te ulozi Hrvatske u formuli za mir u Ukrajini, piše Jutarnji list. 

- Razgovor koji sam imao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem bio je smislen. Čestitao sam mu na ulasku Hrvatske u eurozonu i Schengenski prostor. Složili smo se oko konkretnih odluka kojima će s ojačati ukrajinska obrana, kao i o održavanju međunarodne konferencije o deminiranju. Složili smo se i oko uloge Hrvatske u formuli za mir - napisao je Zelenski na društvenoj mreži Twitter.

Plenković je na Twitteru također konstatirao da je razgovarao sa Zelenskim te da mu je rekao da je Hrvatska solidarna s Ukrajinom te da podupire njezin europski put.

- U telefonskom razgovoru predsjedniku Zelenskom izrazio sam podršku Ukrajini te ukrajinskim braniteljima i narodu koji pružaju izniman otpor ruskoj agresiji. Hrvatska je solidarna s Ukrajinom te podupire njezin europski put - napisao je Plenković na Twitteru.

09. svibanj 2024 09:53