StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetzajedno i u toalet

Putinovi tjelohranitelji skupljaju njegov izmet i mokraću na putovanjima u inozemstvo i nose ga sa sobom u Rusiju, a pogledajte što još moraju raditi

Piše Anita Belak Krile /sd
20. srpnja 2022. - 12:24

Osim dosad nezamislive situacije u kojoj su ruskog predsjednika Vladimira Putina domaćini u Teheranu jučer ostavili samoga da stoji pred novinarima i njihovim objektivima i čeka turskog kolegu Recepa Tayyipa Erdogana, još jedan zanimljiv detalj sa ovog Putinovog putovanja ostao je zabilježen okom kamere, piše Slobodna Dalmacija.

Čim je izašao iz zrakoplova u teheranskoj zračnoj luci u stopu su ga pratili njegovi tjelohranitelji. Kad je krenuo prema crnoj limuzini, osiguranje ga je okružilo sa svih strana. Sakrili su ga od pogleda novinara dok je skidao sako, a potom nakon što je ušao u vozilo, pomno krpicom prebrisali kvaku na vratima automobila koju je Putin dotaknuo. 

image

Putinov tjelohranitelj briše kvaku automobila koju je dotaknuo predsjednik Rusije 

screenshot twitter
image
screenshot twitter
image
screenshot twitter

Poznato je kako Putin putuje u inozemstvo s timom tjelohranitelja koji čak skupljaju njegov izmet i urin i vraćaju ih nazad u Moskvu, a sve iz straha da bi to moglo otkriti previše podataka o njegovom zdravlju. Šest ili sedam pripadnika sigurnosnog osoblja Ruske Federalne službe zaštite (FPS) prate ruskog predsjednika do toaleta tijekom njegovih putovanja. Prije četiri godine novinar BBC-ja, Jonah Fisher, na twitteru je podijelio video na kojem se vidi kako dva Putinova tjelohranitelja čuvaju stražu na vratima WC-a, dok još dvije osobe izlaze iz toaleta, od kojih jedan nosi torbu. Tada izlazi još jedan tjelohranitelj, a za njim Putin, uz još dva čuvara.

Novinari su to primijetili i tijekom Putinova putovanja u Francusku 2017., a zatim i 2019., u Saudijskoj Arabiji. Britanski The Independent je pisao kako Putin tu praksu provodi od kad je preuzeo vlast u Rusiji. Cilj je, navodno, sakriti informacije o njegovom zdravlju i onemogućiti DNK-a analize.    

Zapadni lideri oprezni s Rusima  

Putin je oprezan prema Zapadu, ali i zapadni dužnosnici prema njemu. Sjetimo se fotografije Emmanuela Macrona i Putina koji su sjedili na suprotnim krajevima šest metara dugog stola. Putin je time želio pokazati moć i poslati diplomatsku poruku, ali ni Macron nije dopustio da mu ruski liječnici rade PCR test. Tada su dva izvora koja su upoznata sa zdravstvenim protokolom francuskog predsjednika rekli za Reuters da je Macron imao dvije mogućnosti: prihvatiti da mu Rusi naprave PCR ili odbiti ruski test i pridržavati se strožih mjera održavanja fizičkog razmaka.

image
Afp

“Znali smo vrlo dobro da to znači da nema rukovanja i taj dugi stol. Nismo mogli prihvatiti da dođu do predsjednikovog DNK”, rekao je Reutersu jedan od francuskih izvora.

I njemački kancelar Olaf Scholz kad je bio u Moskvi na razgovoru s ruskim predsjednikom o deeskalaciji napetosti na rusko-ukrajinskoj granici odbio se podvrgnuti ruskom PCR testu prije sastanka. Umjesto ruskog testa, Scholz je odlučio da mu liječnik iz njemačkog veleposlanstva napravi PCR test koji je bio preduvjet za ulazak u Kremlj na susret s Putinom.

Krađa DNK obavještajcima može otkriti puno toga i fatalno utjecati ne samog tog pojedinca, nego i na njegovu užu obitelj, djecu i drugu rodbinu. DNK nosi tajne koji ni sami o sebi ne znamo kao što su sklonost bolestima, potencijalni životni vijek, najtanje točke osobnog imuniteta… Isto tako raspolaganje nečijom DNK može se koristiti za dizajniranje biološkog oružja baš po njegovoj mjeri, ali jednako tako i posebnih sredstava za praćenje.

Tjelohranitelji nose 'Čeget' i na sahrane

image

Nuklearna torba Putinu je bila nadohvat ruke i kad je bio u posjeti Srbiji 

screenshot twitter

Kamo god putuje ruski predsjednik s njime putuje i torba s nuklearnim kodovima. Njegovi tjelohranitelji nose je i na sahrane pa je uz njega bila i na ispraćaju radikala Vladimira Žirinovskog. Ruska aktovka s kodovima naziva se „Čeget“ po kavkaskoj planini i povezana je s posebnim komunikacijskim sustavom nazvanim „Kavkaz“. Putinov "Čeget“ služi kako bi ruskom generalštabu mogao poslati naređenja o aktivaciji nuklearnih raketa. Postoji i rezervni sustav, poznat kao „Perimetar“, koji omogućuje Glavnom stožeru izravno lansiranje projektila. 

 

10. svibanj 2024 14:06