StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeugodno iskustvo u Zagrebu

Prevarena i posramljena: Studentica se spremala kući u Dubrovnik, a onda je doživjela šok, rasplakala se...

Piše DV/Zagrebinfo
9. prosinca 2023. - 14:33

Jedan zagrebački student rodom iz Dubrovnika, požalio se nedavno portalu zagrebinfo na neugodnost koja je dogodila njegovoj djevojci nakon što je neki dan na Savici na bankomatu Zagrebačke banke digla oko 200 eura.

- Taman se spremala kući u Dubrovnik i trebali su joj novci za put. Stala je na jednoj benzinskoj na autoputu kupiti kavu i nešto za pojesti i prilikom plaćanja blagajnik joj je rekao da nažalost se može primiti novčanicu od 50 eura jer je lažna, ispričao je mladić za portal i otkrio kako je blagajnik i nakon druge provjere tvrdio da je novčanica falsifikat.

image

Novčanice eura

Tom Dubravec/Cropix

Djevojka je na kraju platila karticom i svom mladiću rekla kako je ‘umrla’ od srama i da su joj krenule suze.

- Baš joj je bilo neugodno jer ispada kao da je ona neka prevarantica, a platila je isključivo novcima s bankomata. Baš smo se šokirali da se tako nešto može dogoditi, priznao je student. Na upit portala zagrebinfo, iz Zagrebačke banke poručili su kako su njihovi bankomati certificirani za izdavanje valjanih novčanica i da se kao takvi nalaze na popisu Europske središnje banke.

Strojevi odmah izdvajaju novčanice sa sumnjom na krivotvorinu te ih šalju na tehničku analizu u Hrvatsku narodnu banku, koja je jedina ovlaštena za procjenu autentičnosti, objasnili su  i predložili da ako kod plaćanja netko na prodajnom mjestu ipak tvrdi da novčanica nije autentična, čim prije ‘sumnjivicu‘ dostave u poslovnu banku s čijeg uređaja su proveli radi provjere.

No dvoje mladih nakon svega je ostalo neugodno iznenađeno događajem na benzinskoj pumpi.

 

27. travanj 2024 20:06