StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŽupan Nikola Dobroslavić

Poklonimo se i ove godine dostojanstveno i ponizno žrtvi Vukovara

Piše PSD.
18. studenog 2023. - 10:02

Poštovani sugrađani,

Studeni je mjesec u kojem se prisjećamo najvećeg broja hrvatskih žrtava u Domovinskom ratu.

Mjesec je ovo i u kojem se spominjemo žrtava na dubrovačkom ratištu, a posebno žrtve Vukovara, grada simbola hrabrosti, ponosa i domoljublja, ali i grada koji je za slobodu jedine nam domovine dao tako puno.

Vječno ćemo se spominjati i biti zahvalni našim braniteljima koji su za našu Hrvatsku žrtvovali sve. Njihova hrabrost, ljubav prema domovini i neustrašivost tih godina su istinski pokazatelj vrijednosti na kojima je zasnovana naša domovina, a nama obveza za vječno sjećanje i zahvalnost.

Dubrovnik i Vukovar su gradovi koji su, u tim najtežim godinama, dijelili sličnu sudbinu, s tom da je sudbina Vukovara bila okrutnija i krvavija. Neprijateljska vojska, vođena suludom ideologijom i mržnjom, uništavala je sve pred sobom, živote, domove, materijalna dobra. No, nisu računali na otpor, na želju za slobodom i na hrabrost branitelja.

Poklonimo se, i ove godine, dostojanstveno i ponizno žrtvi Vukovara, grada koji je stradao za nas i našu slobodu i jedinu nam Hrvatsku i koji je toliko pridonio obrani Hrvatske i konačnoj pobjedi.

28. travanj 2024 02:34