StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVelike promjene

Plenković potvrdio da kreće u preslagivanje Vlade: ‘Sva tijela stranke dala su mi podršku... Ja nisam čuo da Ćorić želi otići‘

Piše dv
29. ožujka 2022. - 19:34

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka vrha HDZ-a u Karlovcu te je potvrdio da kreće u rekonstrukciju Vlade, piše Jutarnji.

- Sva tijela stranke dala su mi podršku za promišljanja o rekonstrukciji Vlade, ustvrdio je ne iznoseći detalje o konkretnim kadrovskim rješenjima.

- Od danas do kad se to dogodi neću govoriti o tome ništa, već kada sve sve dogovorimo, rekao je.

- Budući da sam danas od stranačkih tijela za to dobio mandat, dopustit ćete mi da uzmem vrijeme za analizu i odluku, ustvrdio je.

Odbio je govoriti o imenima ministara koji bi mogli napustiti Banske dvore, a nije htio reći ni koliko će široka rekonstrukcija njegova kabineta biti.

Komentirajući slučaj ministrice EU fondova Nataše Tramišak, izjavio je da ima jako dobar odnos s njom.

image
Robert Fajt/Cropix

Komentirao je i navode koji su se pojavili da ministar Tomislav Ćorić više ne želi biti dio Vlade.

- Ja nisam čuo tu izjavu da Ćorić ne bi želio više biti u Vladi. On je bio jedan od najaktivnijih na sastanku. Ćorić je danas išao na sastanak u Pariz. Njega ćete pitati želi li ostati i dalje. Mi smo danas govorili o cijeni nafte, struje i plina, dodao je Plenković.

- Nema nikakve priše da se danas sve elaborira. Dobro je napraviti određene promjene, osnažiti Vladu s novom energijom, kazao je.

- Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti”, rekao je. “Rekonstrukciju Vlade, tu temu, to generiraju mediji. Ja bih vama puno radije tumačio druge stvari, pitanje Hrvata u BiH, što ćemo napraviti oko rasta cijene energenata, rekao je, a prenosi N1.

Uskoro više...

06. listopad 2024 15:50