StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI to postoji

Ovo mediteransko odmorište je probilo razine cijena - prema dolje! Najskuplja stvar na meniju je narančada od 2,5 eura

Piše Sanja Žordić/ JL
11. srpnja 2023. - 17:25

Od početka ljeta svi pričamo o visokim cijenama u Hrvatskoj, Grčkoj i Crnoj Gori. Ipak, nije svugdje tako crno, odnosno - skupo.

Iako inflacija pogađa sve dijelove planete, pa i najdraže ljetne destinacije, u ovom baru na plaži u mjestu Hanioti, na istočnoj obali poluotoka Kasandra, vrijeme kao da je stalo, piše srpski Telegraf.

Cijene hrane i pića niže su nego u Hrvatskoj, a s ostalim cijenama u Grčkoj teško se mogu usporediti.

- Tko je u Haniotiju mora znati za ovu buksu. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 eura. I ovdje možete lijepo, kvalitetno i povoljno klopati i popiti - kaže jedan član grupe Grčka info.

image
Theocharis Charitonidis/Panthermedia/Profimedia/Theocharis Charitonidis/panthermedia/profimedia

Tako omiljena ledena kava za turiste u Grčkoj košta samo 1,5 eura, koliko košta i šalica espressa i domaće kave, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapučino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 eura, a s cijenom od dva eura najskuplji su hladni espresso i hladni kapučino.

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i svježe cijeđeni sok od naranče, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 eura, a veće od pola litra košta 2,5 eura. Za pola litre vode potrebno je izdvojiti pola eura.

image
Novica Grek/grčka Info

Ni hrana ne odstupa puno od ovih cijena. Tako jedan sendvič košta 2,50 eura, komad pizze i krafna 1,7 eura, a hot dog 1,5 eura.

29. travanj 2024 10:42