StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIJEDLOG OPORBE ODBAČEN

Oporba tvrdi da su ‘njihovi dečki‘ preuzeli državu i da su afere poput ‘Di si, radosti‘ norma, ali većina zastupnika nije za raspuštanje Sabora

Piše DML
28. veljače 2024. - 10:58

Hrvatski sabor je danas većinom glasova zastupnika odbio SDP-ov, odnosno oporbeni prijedlog da se raspusti i da se odmah raspišu izbori za novi, 11. saborski saziv.

Naime, prije tjedan dana oporba je zatražila raspuštanje Sabora, a naveli su više razloga. Ključni su bili oni koje je iznijela Mirela Ahmetović, iznoseći  stajalište Kluba zastupnika SDP-a u slobodnim govorima:

- Prešli ste crtu imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i kad ste odlučili da zakonom spriječite javnost da sazna za vaša koruptivna nedjela - poručila je. Spomenula je i da ‘sto dana od prometne nesreće bivši ministar Mario Banožić još nema optužnicu, ali zato policija uhićuje po kratkom postupku kad se premijeru Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima‘.

- Ne smijemo dopustiti da se korupcija nastavi širiti kao tumor koji uništava sve pred sobom. Ne smijemo dopustiti da ‘njihovi dečki’ preuzmu državu, da afere poput ‘Di si radosti’ postanu norma, gdje se politička moć koristi za osobne interese na štetu građana - izjavila je Marijana Puljak (Centar, Glas, SiP).

No, većina glasova u Saboru nije se složila s ovim argumentima pa Sabor nije prihvatio prijedlog da se ‘samoraspusti‘.

04. svibanj 2024 20:15