StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNastavak suđenja

Ogorčeni roditelji ubijene djece: ‘Strašno je ono što je otac Koste K. rekao danas na suđenju‘

Piše L.G./JL
29. veljače 2024. - 17:15

Na Višem sudu u Beogradu u četvrtak je nastavljen kazneni postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dječaka Koste (14), koji je 3. svibnja prošle godine izvršio masakr u školi Vladislav Ribnikar. Kako neslužbeno doznaje portal Nova.rs, okrivljeni Vladimir Kecmanović detaljno je iznio obranu i tvrdio da nije obučavao sina pucanju.

Rekao je i kako mu je viši javni tužitelj Nenad Stefanović u pritvor donosio fotografije i snimke ubijene djece ne bi li ga tako natjerao da prizna djelo koje mu se stavlja na teret. Kecmanović je negirao izvršenje kaznenog djela.

Nakon što je ročište završeno, mogli su se čuti komentari revoltiranih roditelja koji smatraju da je strašno i sramotno ono što je okrivljeni govorio.

Evo što su odvjetnici obitelji Kecmanović rekli o slučaju, prenosi beogradske medije Jutarnji list. 

- Danas smo započeli iznošenje obrane okrivljenog Vladimira, sad smo u fazi postavljanja pitanja. S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost, ne možemo iznositi više detalja - rekla je odvjetnica Irina Borović.

Odvjetnik Borivoje Borović naveo je kako su opet zatražili otvaranje suđenja za javnost.

image
Pedja Milosavljevic/Cropix

S druge strane, glasnogovornica Višeg suda u Beogradu, Milica Vučković, izjavila je nakon suđenja da je iznošenje informacija s pretresa, koji je zatvoren za javnost, kazneno djelo.

Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović počelo je krajem siječnja pred Višim sudom u Beogradu, a optužnicom su obuhvaćeni i Ratko Ivanović te Nemanja Marinković, vlasnik i instruktor pucanja u streljani "Partizan praktikal šuting", u kojoj je maloljetni ubojica vježbao pucanje.

Nova.rs podsjeća kako je Vladimir Kecmanović optužen za počinjenje teškog djela protiv opće sigurnosti jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok se Miljani sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na čahuri na mjestu zločina. Nijedno od njih ne tereti se da su počinili kazneno delo "zapostavljanje i zlostavljanje maloljetnika" i ta informacija još jednom bi mogla dovesti u pitanje odluku suda da se zbog zaštite maloljetnika suđenje zatvori za javnost.

Optužnicom je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu na dvije i pol godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od tri godine. 

Inače, protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova obitelji ubijenih - i to za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliske osobe.

image
Pedja Milosavljevic/Cropix
27. travanj 2024 15:38