StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJAVILI TUŽBU

Obitelj preminulog kanadskog turista šokirana osobljem KBC-a Split: ‘Ubrzo nakon Johnove smrti su bili nervozni što nije plaćeno...‘

Piše DV/ JL
13. svibnja 2023. - 08:35

U srijedu je u Splitu bilo dvoje članova kanadske obitelji Tims. U petak je u Splitu također bilo dvoje članova kanadske obitelji Tims. U četvrtak je, međutim, u Splitu bio samo jedan član kanadske obitelji Tims, prenosi jutarnji.hr.

Bila je to Gaye, koja je, oko 6.30 ujutro, iz još potpuno nerazjašnjenih razloga, ostala bez svog supruga Johna. Zbog toga je u Split pristigao njihov sin Keenan, piše Slobodna Dalmacija.

image


Supruga kanadskog turista Johna Timsa koji je preminuo u KBC-Split

Vojko Basic/Cropix

- Teško mi je pričati, veoma sam emotivna i ljuta. John ne bi bio sretan da zna da ovo radim, ali je znao kakva sam i svejedno me trpio 34 godine. Imam snažan osjećaj da nije bilo napravljeno sve da mu se pomogne. Moguće da bi nas svejedno napustio, ali je tijekom dva tjedna, koliko je ukupno proveo u bolnici, jednostavno učinjeno nedovoljno - govori Gaye.

Prije nego su napustili Kanadu, John, koji dotad nije imao nikakvih kroničnih bolesti, počeo je jače kašljati. U Vancouveru su napravili rendgensko snimanje prsnog koša i isključili upalu pluća.

Rekli da vjeruju da je vjerojatno u pitanju samo virus i poslali ih kući. Otputovali su na Bali, gdje je skupio upalu uha. Počeo je teže disati. Nakon toga su bili na pregledu i u bolnici u Londonu, zbog jakog kašlja i umora. Ni tamošnji testovi nisu pokazali ništa značajno, ali stručnjaci nisu ukazali Timsima da je situacija takva da bi trebali okončati svoje putovanje.

image
Vojko Basic/Cropix

Zatim su stigli u Dubrovnik, gdje se Johnovo stanje dodatno pogoršalo. Odlučili su ga odvesti u bolnicu u Split.

- Ponašanje dijela osoblja je bilo grozno. Prvo, kada smo došli u bolnicu, nismo znali na koji odjel da odemo. Stalno su nas preusmjeravali. Na kraju nas je jedan gospodin otpratio do plućnog odjela. Nakon što su napravili prve testove i oni su bili zbunjeni zašto je završio tamo.

Zapravo je trebao proći kroz hitnu službu. Znala sam pitati sestre za rezultate, ali bi mi rekle da se obratim doktorici. Do nje sam teško dolazila i to je bilo jako frustrirajuće. Stalno je bila u žurbi i nije me pozorno slušala.

Postojale su informacije koje muž nije mogao, zbog svog stanja, komunicirati s njima, ali jest sa mnom. Doktorica bi ušla u sobu, bila tu minutu, i išla dalje. Nisam joj stizala reći sve što sam trebala - emotivna je supruga.

Tamo su ga zadržali tri dana i zaključili da ima anemiju. Odradili su CT i rendgen i nisu našli ništa drugo. Nakon toga je otpušten.

05. svibanj 2024 04:55