StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvirovitičke noći

Novi elementi oko nokauta HDZ-ovog ravnatelja Agencije: ‘Uhvatio je domarevu suprugu za stražnjicu, ovaj ga je odmah zviznuo‘

Piše Nikola Patković/JL
7. rujna 2022. - 18:43
Ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić uopće ne zna kako se našao u toj situaciji niti tko ga je i zašto udarioDamir Krajač/Cropix

Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prošloga je tjedna, u noći s petka na subotu, doživio fizički napad zbog kojeg je potražio liječničku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici. Incident u kojem je Vujić izvukao ‘deblji kraj‘ dogodio se u prostoru Međunarodnom sajmu poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, kojih 16 sati nakon što je, u petak 2. rujna, ovaj sajam otvorio hrvatski premijer Andrej Plenković. Vujić je tamo bio u svojstvu ravnatelja Agencije, ali i lokalnog političkog dužnosnika, kao član HDZ-a u Slatini, piše Jutarnji list.

Istoga dana održana je i svečana sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije povodom Dana županije, a fešta se očito protegla duboko u noć, odnosno i nakon što je toga dana u 19 sati završilo radno vrijeme sajma. Uglavnom, Vujića je, kako smo neslužbeno doznali, šakom u predjelu glave udario domar sajamskog prostora u kojem se odvija Viroexpo i to nakon što je, prema riječima svjedoka, ravnatelj Agencije, koji je navodno bio i u alkoholiziranom stanju, uhvatio za stražnjicu domarevu suprugu.

‘Odmah ga zviznuo‘

- Ovaj je to vidio i nije uopće postavljao nikakva pitanja, nego je odmah zviznuo Vujića šakom u glavu tako da je ovaj pao kao pokošen, a iz nosa mu je potekla krv - ispričao nam je jedan očevidac ovog incidenta. Udarac je, kažu nam svjedoci, bio toliko silovit da je Vujić ostao nepomično ležati, a onda je do njega dotrčao tamburaš iz sastava koji je zabavljao goste, okrenuo ga na bok i izvukao mu jezik iz usta da se ne bi ugušio.

image

Na Hitnoj je Vujić rekao da je pao, ali mu očito nisu povjerovali, kaže jedan Virovitičanin

Dragan Matić/Cropix

- Vujiću je trebalo dobrih desetak minuta da dođe k sebi, a onda ga je prijatelj poveo sa sobom i odvezao ga - kazao nam je jedan Virovitičanin. Prijatelj je Vujića prvo odvezao na Hitnu pomoć u Virovitici, gdje mu je pružena liječnička pomoć, a onda i kući u Slatinu. Na Hitnoj je rekao da je pao, ali mu očito nisu povjerovali, nego su o svemu obavijestili policiju, koja je nakon toga počela istraživanje ovog incidenta. Na naš upit o tome što su do sada utvrdili te je li itko od sudionika incidenta, pa tako i Vujić, bio u alkoholiziranom stanju, od policije smo dobili tek općenit odgovor, koji je objavila Slobodna Dalmacija.

 

O samim okolnostima incidenta nisu bili puno rječitiji ni iz Agencije, što se može pročitati ovdje.

 

‘I prijašnjih godina bilo je tučnjava HDZ-ovaca‘

Vujić je, inače, kako prenosi Telegram, u izjavi za ovaj portal rekao sljedeće.

"Dogodilo se to izvan mog radnog vremena i izvan prostora Viroexpo. Nisam vozio pijan i ne smatram to nekim osobitim događajem i ponavljam, uopće ne znam kako sam se našao u toj situaciji niti tko me i zašto udario," kazao je Vujić.

No, iz odgovora koji nam je poslala policija jasno je da se incident ipak dogodio u prostoru Viroexpa. Našim sugovornicima, pak, nije jasno što je bilo Vujiću da je, čak i ako je bio pod utjecajem alkohola, tako reagirao prema ženi koja je normalno stajala sa svojim društvom i razgovarala s njima.

image

‘Rijetko koja zabava na kojoj se nađu vrli političari iz naše županije, a pretežno su to članovi HDZ-a, ne završi s nekim incidentom. Nekada to bude ozbiljna svađa, nekada naguravanje, nekada šamar, a bude i ovakvih nokauta, pa i tučnjava‘ (ilustracija)

Shutterstock

- Pogotovo, jer je morao znati da joj je suprug tamo, a on inače nije tip koji će zažmiriti na ovakvu situaciju, već će reagirati tako kako je reagirao – kazao nam je sugovornik, dodavši kako cijela ova priče nema nikakvu pozadinu, već da je jednostavno riječ o "nepromišljenom potezu koji je završio loše po Vujića." Kako doznajemo iz razgovora s ljudima u Virovitici, ovo nije prvi put da se događaju ovakvi incidenti na zabavama povodom otvaranja nekih službenih manifestacija ili proslava.

- Rijetko koja zabava na kojoj se nađu vrli političari iz naše županije, a pretežno su to članovi HDZ-a, ne završi s nekim incidentom. Nekada to bude ozbiljna svađa, nekada naguravanje, nekada šamar, a bude i ovakvih nokauta, pa i tučnjava, samo što se to prijašnjih godina uvijek sve prikrivalo i zataškavalo, ali sada očito to baš ne ide tako. Zato je i ovo procurilo, ali neka je. Neka se vidi tko nam upravlja državnom blagajnom – kazao nam je jedan građanin Virovitice, koji je dobro upućen u zbivanja pod tamošnjim nebom, piše Jutarnji list.

02. svibanj 2024 04:44