StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeodgojne metode

Nova otkrića u istrazi beogradskog ubojice: popis za odstrel bio je puno duži, otac se hvalio snimkama iz streljane...

Piše dv
3. kolovoza 2023. - 15:05

Prošla su tri mjeseca od masovnoga ubojstva djece u beogradskoj osnovnoj školi. Od tada se nažalost dogodilo još ružnih stvari, ali taj događaj, koji je za sobom ostavo devet žrtava, nije i ne može biti zaboravljen ni od šire javnosti.

Sada su se u Srbiji pojavili neslužbeni novi podaci i nagađanja iz istrage.

Tako se piše da je na popisu dječaka ubojice bilo puno više djece.

"Napravio sam popis za odstrel. Na njemu je bilo preko 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše, pa sam od njega odustao. Toga dana, kada sam došao u školu, odlučio sam da pucam redom", navodno je dječak ubojica ispričao istražiteljima, piše Mondo.

Kada je upitan zašto je to učinio, zar mu to nisu bili kolege koji su mu dolazili na rođendane i on odlazio kod njih, rekao je da nisu.

"Bio sam odbačen, nisu mi to bili drugovi. Zbog toga sam to uradio", navodno je rekao najmlađi masovni ubojica u Srbiji koji je istražiteljima ispričao i da ga je na zločin inspirirala dokumentarna serija o masovnim ubojicama u školama.

Svjedok na suđenju ocu

Istog dana kada je dječak-ubojica počinio masakr, uhićen je i njegov otac koji je i dalje u pritvoru. On se sumnjiči da oružje koje je imao u legalnom posjedu nije pravilno osigurao tako da tada trinaestogodišnji dječak ne može doći do njega, ali i da je sina vodio u streljanu i učio ga precizno pucati.

image

Dječak je navodno rekao da ga je otac u streljani snimao kako puca, a onda snimke slao i pokazivao prijateljima, hvaleći se sinovim sposobnostima (ilustracija)

Boris Horvat/Afp

Dječak je tijekom nedavnog saslušanja, u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, priznao da ga je otac vodio u streljanu i bio ponosan na njega kako puca. Za to je otac navodno angažirao najboljeg instruktora u streljani.

"Išli smo u streljanu raditi na našem odnosu. Otac je bio ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupirao pogotke bez greške", rekao je dječak.

On je navodno rekao da ga je otac u streljani snimao kako puca, a onda snimke slao i pokazivao prijateljima, hvaleći se sposobnostima svoga sina, piše Mondo.

Ako su navedene izjave točne, očeva uloga u svemu dobiva na važnosti. A time i dio odgovornosti.

29. travanj 2024 09:48