StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘ovo je degutantno‘

Njemački list objavio morbidan ‘intervju‘ s Michaelom Schumacherom i šokirao svjetsku javnost

Piše SPORT SD
19. travnja 2023. - 13:32

Njemačka sportska javnost zgrožena je nakon što je njihov list Die Aktuelle objavio navodni intervju s legendom Formule 1 Michaelom Schumacherom. Uz veliku fotografiju na naslovnici, istaknuto je da su uspjeli napraviti intervju s vozačem, no lako se može prepoznati da se radi o prijevari.

Naime, novinari Die Aktuellea su uz pomoć umjetne inteligencije dobili odgovore na pitanja koja zanimaju javnost, a nevjerojatna je činjenica da nigdje u naslovu nije istaknuto da se radi o razgovoru s chatbotom, već je to usputno spomenuto pri kraju teksta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za naslov ovog "intervjua" iz njemačkog su lista odabrali citat AI verzije Schumachera koja kaže: "Život mi se potpuno promijenio".

U intervjuu se mogu naći odgovori poput jednog u kojem Schumacher navodno kaže da može stajati uz pomoć svojih najbližih te da bez njihove podrške ne bi uspio preživjeti toliko godina, što je zgrozilo njemačku javnost.

"Ovaj intervju je degutantan i bez obraza, pa čak i za Die Aktuelle"; "Ne možete sakriti kalkulaciju i dati čitateljima privid da je ovo bio pravi razgovor sa Schumacherom", samo su neki od komentara javnosti.

Podsjetimo, Schumacher je nastradao u prosincu 2013. na skijanju u Meribelu te je zadobio teške ozljede glave, a od tada se nalazi u komi i o njegovom stanju se ne zna previše.

05. svibanj 2024 17:00