StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVjenčanje za pamćenje

Nigerijac postao gabelopoljski zet: John Osemwegie i njegova Sandra zaruke na Kravici okrunili brakom u Gabela Polju

Piše DV
24. srpnja 2023. - 13:44

John Osemwegie, Nigerijac koji već 24 godine živi u Velikoj Britaniji, postao je gabelopoljski zet! Nesvakidašnje vjenčanje s mladenkom domaćih korijena Sandrom Karačić oduševilo je cijelu Bosnu i Hercegovinu koja je za mladoženju donedavno bila prava nepoznanica.

image
Mjesta Zajednica Gabela Polje/Facebook

A ni s Hrvatskom baš nije bio na ‘ti‘, čuo je za nju putem  nogometnih veterana Šukera, Bobana, Bokšića i ostalih iz te sjajne generacije Vatrenih, osvajača svjetske bronce.

O svadbi stoljeća opširno su na društvenim mrežama izvijestili s FB profila Mjesna zajednica Gabela Polje:

- "Srećom pa se isti nađu i Bog nekad krivom crtom piše pravo". Baš po ovom djeliću teksta jedne pjesme su se kao lego kocke pronašli naša Sandra i John. Bez obzira na sve različitosti, imali su petlje, ljubavi, povjerenja i vjere u sebe te su prije petnaestak dana pred oltarom crkve u Gabela Polju jedno drugom rekli vječno "DA" Inače njih oboje žive i rade u Manchesteru, a svoju vezu su nakon deset godina okitili zarukama na slapovima Trebižata na Kravici te na kraju okrunili brakom - pišu na FB profilu i dodaju kako su svjedoci kako je u posljednje vrijeme nekoliko djevojaka s afričkog kontinenta svoju sreću pronašlo u ovoj našoj sredini i u pravilu su fantastično prihvaćene.

image
Mjesta Zajednica Gabela Polje/Facebook

- Kad sam odlučio poslati upit prema mladencima i zatražiti dozvolu od njih da ovo objavim, znao sam da će mi dati zeleno svjetlo. A zašto? Baš iz razloga koji im je zvijezda vodilja, a to je ljubav. Volim i drago mi je što smo u nekim djelovima kao društvo napredovali te bez ikakvih predrasuda poštujemo nečiji izbor - kažu ponosni domaćini iz Gabela Polja.

26. lipanj 2024 00:48