StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetizdajnik zaprašio preko granice

Na granici s Mađarskom uhićen ukrajinski general koji je htio pobjeći iz zemlje: ‘Sada se nemamo vremena baviti svim izdajicama, ali svi će oni biti kažnjeni‘

Piše dv
2. travnja 2022. - 12:03

General pukovnik ukrajinske tajne službe SBU u petak je uhićen na mađarskoj granici dok je pokušavao ilegalno napustiti svoju zemlju. Visoki časnik je zaustavljen na graničnom prijelazu s Mađarskom.

„Policajcu je predočio krivotvorene dokumente koji pokazuju da nije bio regrutiran za vojnu službu, objavio je Državni istražni ured Ukrajine u Kijevu, donosi Slobodna Dalmacija.

Nije imenovano o kome se radi, no poznato je kako su jučer smijenjeni Andrej Naumov, bivši načelnik Glavnog odjela za unutarnju sigurnost Službe sigurnosti Ukrajine i Sergej Krivoručko, dosadašnji šef Ureda Službe sigurnosti Ukrajine u regiji Herson.

Oduzeti su im činovi, a drugi detalji o njihovoj sudbini nisu objavljeni.

- Što se tiče antiheroja, sada se nemam vremena baviti svim izdajicama. Ali postupno će svi oni biti kažnjeni. Prema članku 48. Disciplinskog statuta Oružanih snaga Ukrajine, oni vojnici među višim časnicima koji nisu odlučili gdje im je domovina, koji krše vojnu prisegu na vjernost ukrajinskom narodu u pogledu zaštite naše države, njezine slobode i neovisnosti, neminovno će biti lišeni viših vojnih činova. Slučajni generali ne pripadaju ovdje! - poručio je jučer ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski  te dodao:

 "A pravim herojima Službe sigurnosti, apsolutna zahvalnost, kao i svakome tko iskreno, sa srcem brani našu državu. Među vojnicima ima puno heroja, zahvalni smo im!"  

03. svibanj 2024 13:29