StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI TO JE MOGUĆE

Mora platiti 40 eura kazne jer je na Trgu bana Jelačića ispuštao neartikulirane zvukove

Piše L.G./JL
26. veljače 2024. - 13:07

Jedan je 21-godišnjak proglašen krivim za remećenje javnog reda i mira u centru Zagreba te osuđen jer je ‘ispuštao neartikulirane glasove‘ na glavnom gradskom trgu, piše Danica.hr. Sada mora platiti 40 eura kazne, a presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Sve se događalo u rujnu u 1.30 iza ponoći, kada je 21-godišnji Pavle na Trgu bana Josipa Jelačića ‘galamio i ispuštao neartikulirane glasove, a koji su se s obzirom na doba noći čuli na većoj udaljenosti.‘

U obrani je mladić istaknuo da mu policajac nije ponudio alkotest niti test na droge, niti ga je pitao o zdravstvenom stanju koje je, kaže, s obzirom na neartikulirane glasove, moglo biti loše.

- Neartikulirani glasovi ne mogu biti remećenje javnog reda i mira. Pa, to se nije moglo čuti dalje od pet metara od mene, što mogu potvrditi i Dea Eva koje se bile sa mnom u društvu, rekao je Pavle u svojoj obrani, prenosi Danica.hr.

Policajac je u svom svjedočenju na sudu rekao da je mladić te noći neartikulirano vikao, no on nije razumio riječi, a bio je od njega udaljen 20-ak metara.

- Kolega Mate je pregledao mladića kako bi utvrdio ima li predmete pogodne za napad ili drogu. Ništa nije pronađeno, rekao je policajac Vanja.

26. travanj 2024 23:01