StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjoš malo...

Mali Vakula zna kada prestaju ove užasne vrućine, sve je u detalje prognozirao, evo kada će ljeto doživjeti ‘nokaut‘

Piše Mozaik SD
24. kolovoza 2023. - 08:30

Ovih dana kukamo: ‘Ajme šta je vruće, kad će više past temperature...‘ a za nekoliko tjedana kad dođu prvi jesenski i hladniji dani i kad se ušuškamo u tople deke, s nostalgijom ćemo se sjećati kupanja u moru priželjkujući da je bar mrvicu toplije, piše Slobodna Dalmacija.

Ali takvi smo mi, ljudi...

Ako ste jedni od onih koji jedva čekaju da zahladi, strpite se još koji dan. Evo što je Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula prognozirao na svojoj Facebook stranici O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-Vakula.

U noći s ponedjeljka na utorak, Hrvatska bi treba prodisati, a ljeto doživjeti "nokaut" poslije kojeg će se više teško oporaviti... Tijekom ponedjeljka u genovskom zaljevu će se formirati ciklonalni sustav koji će ponajprije zahvatiti Sj.Jadran, a do noći će se proširiti i na ostatak domovine.

U noćnim satima, s obzirom na značajnu količinu hladnog i vlažnog zraka koji će stići na jako zagrijanu podlogu, za očekivati je lokalno i značajniju količinu oborine, nevremena, "festival" munja... (o čemu će vas sigurno na vrijeme upozoriti DHMZ!)

Prije nekoliko dana sam vam najavio kako konac kolovoza vjerovatno nosi zahlađenje j promjenu. S obzirom kako je do promjene vremena ostalo još 5 dana, što je u "svijetu" sinoptike još uvijek predugo, moguće su korekcije termina dolaska zahlađenja/količine oborine sa sljedećim izlascima modela.

Ono što je dobro je trend na sinoptičkim kartama, a on je takav da smo sve bliže tome da idući tjedan uz obalu imamo ugodne noći, u Zagori svježe, a vrućine (kojima upravo svjedočimo) će otići u prošlost..

29. travanj 2024 12:43