StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTUŽNA VIJEST

Legendarni voditelj Saša Zalepugin (91) doživio moždani udar, liječnici su ga stavili u induciranu komu

Piše SD
16. listopada 2022. - 21:10

Jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj državi, Saša Zalepugin (91), jutros je doživio moždani udar i trenutno se nalazi u jedinici intenzivne njege na zagrebačkom Rebru.

Vijest je za 24 sata potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

image

Tihana Harapin Zalepugin i Sasa Zalepugin

Neja Markicevic/Cropix

- Istina je, ali nisam u stanju pričati. Nisam spremna... Molim se da se izvuče - rekla je kroz suze za 24 sata Harapin Zalepugin.

"Danas sam sjena sebe same - Saša moj", oglasila se i na Facebooku Tihana.

Za Večernji list je Tihana rekla kako ništa nije ukazivalo na to da sa zdravljem njezinog supruga nešto nije kako treba. Sve dok se odjednom nije srušio, a kako bi olakšali oporavak liječnici su ga stavili u induciranu komu.

Iako u poznim godinama, oduvijek je bio vitalan, a mnogi su ga redovito viđali u šetnjama po gradu, a HRT ga je nedavno  najavio i u svojoj emisiji "Zlatna liga“.

Legendarni voditelj, uz čiji lik i glas su se provodila nezaboravna nedjeljna popodneva. U mirovini je pak otkrio svoju izumiteljsku stranu, no televizija je ipak bila i ostala njegova prva ljubav.

image

Saša Zalepugin

Darko Tomaš/Cropix

Od 1971. bio je urednik Zabavnog programa RTZ-a te je počeo uređivati i voditi "Nedjeljom popodne“, emisiju koja je ušla u televizijsku povijest Jugoslavije kao jedan prototip mozaično-zabavne emisije, koja možda i do danas nije nadmašena s obzirom na standarde koje je Zalepugin imao, piše Jutarnji list.

Tihana i Saša u braku su više od 30 godina. Upoznali su se na jednoj modnoj reviji na Hvaru 1975. godine. Na tom otoku već godinama provode svako ljeto.

image

Saša Zalepugin

Darko Tomaš/Cropix
03. svibanj 2024 10:20