StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUSPRKOS RATU

H&M će opet otvoriti trgovine u Ukrajini

Piše Hina
24. kolovoza 2023. - 14:31

Švedski lanac trgovina odjećom H&M objavio je da planira ponovno otvoriti svoje trgovine u Ukrajini iako je ta zemlja i dalje suočena s ruskom invazijom, koja je započela prije oko 18 mjeseci, šiše Hina.

"Tvrtka je u bliskom dijalogu s partnerima i vlastima i sada planira od studenog ove godine postupno ponovno otvarati većinu svojih trgovina u Ukrajini", objavila je u četvrtak tvrtka sa sjedištem u Stockholmu. Ta objava stigla je upravo danas, kad Ukrajina obilježava Dan neovisnosti.

Mnoge druge zapadne korporacije, poput lanca restorana brze hrane McDonald‘s, već su nastavile s poslovanjem u Ukrajini.

Prema medijskim izvješćima, očekuje se da će najesen svoje trgovine ponovno otvoriti i španjolska grupa Inditex, vlasnik brendova Zara, Bershka i Pull&Bear.

Prije rata, strani su brendovi imali udio u tržištu maloprodaje od gotovo 60 posto, prema sudionicima te industrije.

Poput mnogih drugih međunarodnih grupa, H&M je zatvorio svih svojih devet trgovina u Ukrajini nakon što je Rusija napala tu susjednu zemlju 24. veljače 2022. godine.

Švedska tvrtka nije precizirala koje će trgovine prve ponovno otvoriti u Ukrajini. "Dok H&M Grupa nastavlja pratiti razvoj događaja u toj zemlji, u tijeku su pripreme za ponovno otvaranje većine H&M-ovih trgovina gdje je to moguće", navodi se u priopćenju.

"Sigurnost kolega i kupaca uvijek će biti naš najveći prioritet", istaknuli su u priopćenju.

Osim donacija H&M-a, objavili su i da će surađivati ​​s lokalnim organizacijama i sudjelovati u programima pomoći i obnove. Prva H&M-ova trgovina u Ukrajini otvorena je u Kijevu prije gotovo pet godina.

27. travanj 2024 12:56