StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGori plastika

Golemi požar u Osijeku, građani dobili upozorenje zbog štetnih plinova: ‘Ne izlazite van, stanje je ozbiljno‘

Piše Hina
4. listopada 2023. - 06:15

U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, izvijestio je osječki gradski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je Hini kako kako požar još uvijek nije pod kontrolom, a uz osječku Javnu vatrogasnu postrojbu, u gašenju su angažirana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja.

Ističe kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, da požar za sada još nije lokaliziran, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih tvrtki, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Za sada nema mjerenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i plinova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, poručio je dogradonačelnik Vulin.

Napominje kako je u pitanju požar deponija plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više tisuća kvadratnih metara te da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju plinova do daljnjega na snazi.

27. travanj 2024 16:54