StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSLOBODNA DALMACIJA|

EKSLUZIVNE FOTKE I DETALJI POMORSKE NESREĆE: Turiste su spašavali djelatnici Lučke kapetanije iz Milne, bili su mokri, krvavi i zapomagali su!

Piše SAŠA JADRIJEVIĆ TOMAS/SD
8. srpnja 2021. - 14:20
Gliser na kojemu su bili turisti i koji je udario u motorni brod. Gliser nije potonuo, na njemu su na spašavanje čekali stranciPrivatni Album

Najprije je u srijedu u 23:24 sata prošlo jedno vozilo Hitne pomoći, pa drugo, treće... Četvrto! Svi idu u pravcu Lučke kapetanije, parkirali su se na gatu Svetog Nikole, odmah do Lučke kapetanije. I čekaju s upaljenim rotacijama. Za njima idu brojni znatiželjni građani. Riva je puna i svi gledaju put Kapetanije, donosi Slobodna Dalmacija. 

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE OVDJE

- Sigurno je bila teška pomorska nesreća, ne sjećam se kad su ovako jurili. A ne sjećam se ni ovoliko kola na jednom mjestu - kaže nam muškarac srednjih godina koji se tu zatekao, a prisnažuje mu i drugi.

- Čujem da je gliser pun stranaca udario negdje, ili u drugi brod ili u neku hrid, i da ima puno ranjenih...

Čekamo kraj bolničkih kola; iz malenog broda Lučke kapetanije izvlače ranjene. Nakrcan je ljudima, većinom mladima.

Izlazi jedan mladić, krvav po glavi, za njim drugi s oguljotinama. Neki su mokri. Djelatnici hitne pomoći zamotavaju ih u termo pokrivače.

Prilazimo jednom strancu; ništa ne govori, iz glave mu curi krv, samo moli da ga ništa ne pitamo.

Liječnik i medicinski tehničar pomažu jednoj ženi da izađe iz broda, zapomaže, na vratu ima 'schantzov ovratnik'. Svi govore engelskim jezikom, dakle stranci su. Oko njih se vrti brižni kapetan Nikola Brkuljić, djelatnik Lučke kapetanije. On je među prvima sa suradnikom iz Milne skočio u pomoć ozlijeđenima.

- Dva plovila su se sudarila na milju i pol od Splitskih vrata te je odmah po pozivu iz Milne isplovilo plovilo Lučke kapetanije i pokupilo ozlijeđene putnike s brodova - rekao nam je kratko kapetan koji je imao krvi po rukama, majici...

Uzdahnuo je, slegnuo ramenima i rekao da nam više ništa ne može reći. Potvrdio je samo da se radi o strancima.Znate li bar kako je došlo do sudara, pitamo ga. 

Više pročitajet na stranici Slobodne Dalmacije

08. svibanj 2024 11:14