StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetslučaj žarkovica

Šefa udruge za zaštitu životinja policija optužila za pronevjeru; On tvrdi: ‘To je zato što sam svjedočio protiv njih‘

Piše Zrinka Korljan/ JL
7. prosinca 2023. - 17:25
Joško Žderić policija sumnjiči za pronevjeru 12 tisuća eura, a on podjeća na slučaj Žarkovica kada je svjedočio protiv MUP-aVojko Bašić/Cropix

Kad je dubrovačko-neretvanska policija objavila kako će kazneno prijaviti predsjednika jedne udruge za zaštitu životinja s područja županije, i to zbog sumnje na pronevjeru 12 tisuća eura, mnogi su bili iznenađeni. U udruzi, naime, je pronađeno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga, donosi Jutarnji.

- Od početka 2020. do kraja 2022. godine, na ime akontacija za materijalne troškove, sa žiro računa udruge je u gotovini podigao 12 tisuća eura čija se potrošnja ne može povezati s radom udruge ili se odnosi na obračun naknade za inozemne dnevnice na koje osumnjičeni nije imao pravo ili se odnosi na naknade na koje nije imao pravo, čime je prouzročio štetu udruzi - objavili su iz policije.

Osumnjičeni 48-godišnjak je, doznajemo, Joško Žderić iz mjesta Rogotin pokraj Ploča, predsjednik udruge Buddy. Zadnjih je nekoliko godina pomagao psima na tom području, a imao je i usmene dogovore s predsjednicima nekih općina na tom području da spašava napuštene pse. Sve njih privremeno je smještao na svojoj parceli u Rogotinu, a potom bi ih vozio u Njemačku.

Mišljenja o njemu su na području doline Neretve te dijela Makarske rivijere podijeljena: dok ga neki smatraju spasiteljem pasa, onim koji će uvijek i svima pomoći, drugi sumnjaju u to gdje završavaju svi psi koje udomljava.

- Mogu puno toga reći, ali ne smijem dok istraga traje - rekao nam je Žderić.

29. travanj 2024 13:53