StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZatreslo oko 2

Dva potresa noćas razbudila Zagreb: ‘Auu, dobro me je zdrmalo. Kao da je bila jaka eksplozija ispod kuće‘

Piše DV
7. ožujka 2024. - 04:42

Dva slabija potresa noćas su probudila Zagrepčane nešto prije dva sata.

Seizmološka služba Hrvatske noćas je objavila kako su 7. ožujka, seizmografi zabilježili dva slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 1 sat i 55 minuta magnitude 1.9 i drugi tri minute kasnije, u 1 sat i 58 min, magnitude 2.8 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS, donosi Slobodna Dalmacija.

EMSC je javio da je epicentar podrhtavanja u 1:58 bio na dubini od šest kilometara.

Iako se po magnitudi svrstava u slabe potrese koji ne mogu izazvati materijalne štete, ljudi javljaju da ih je snažno ljuljanje probudilo te da se čuo prilično bučan zvuk.

Neki, pogotovo oni iz Maksimira, Dubrave i Kašine kažu da se osjetio znatno jače nego što to sugerira magnituda. 

"Auuuu, kako me protreslo. Kao jaka eksplozija ispod kuće - objavio je čovjek iz Kašine gdje je bio  epicentar.  

"Mali, ali podmukli potres. E, što se spavalo, spavalo se", napisala je saborska zastupnica Dalija Orešković na mreži X.

"Kratko, ali jako zatreslo, probudilo nas", "Dobro je treslo", "Prvi me valjda probudio... I onda me drugi dobro zatresao", "Ni malo nije bio slabi. Pogotovo drugi, napisali su građani na aplikaciji EMSC-a. 

"Skočila sam iz kreveta kao onda kad je bio onaj veliki. Tutnjava, pa se krevet gadno zatresao. Noćas više nema spavanja...", neki su od komentara Zagrepčana.

Novinar Andrija Jarak također ga je dobro čuo: 

27. travanj 2024 17:02