StoryEditorOCM

Dosta vam je kiše i ‘teške‘ južine? Mogli bi doći na svoje, evo detaljne prognoze za petak i cijeli vikend u Dalmaciji

Piše dv
26. listopada 2023. - 16:29

DHMZ navodi da će u petak u cijeloj Hrvatskoj biti umjereno i pretežno oblačno s kišom, mjestimice i obilnijom, a ponegdje pljuskovi i grmljavina, lokalno i izraženiji.

Poslijepodne djelomično razvedravanje, najprije na zapadu. Vjetrovito uz umjeren, na udare jak jugozapadnjak, na moru i jugo, moguće mjestimice olujno, od sredine dana prolazno sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 20, a najviša dnevna od 17 do 22 °C, ponegdje u Dalmaciji malo viša.

Prognostičar komentira enormnu količinu kiše u Splitu: ‘Bio je to tropski pljusak, a uskoro dolazi atmosferska rijeka‘

A evo što nam kaže Ivan Šolić - Mali Vakula:

PETAK (Vrijeme bi ponovno moglo biti jedna od vijesti dana!)

- vrlo jako (i olujno jugo), kiša i lokalno obilniji grmljavinski pljuskovi bit će glavne karakteristike sutrašnjeg dana, a kako smo već početkom tjedna pisali, težište ove ciklone bit će nad sjevernim Jadranom (i Gorskim Kotarom) gdje će meteoalarm imati "pune ruke posla" s jugom, obilnim oborinama… Bojimo se, sjeverni Jadran (i Gorski Kotar) bi sutra mogli biti jedna od vijesti u medijima, dok ni u ostatku domovine vrijeme neće biti bajno…Stoga, redovito se o opasnim vremenskim prilikama (neprilikama) informirajte (na službenim stranicama DHMZ-a), a savjete stručnjaka- poslušajte!

Ivan Šolić je testirao aplikacije za vremensku prognozu i pronašao najbolju za naše čitatelje. Evo njegova izbora

SUBOTA (Stabilizacija)

-Subota u znaku stabilizacije vremena i razvedravanja. Ipak, neće biti u potpunosti stabilno pa povremeno valja očekivati poneki kratkotrajan pljusak (uglavnom u Zagori). Iznadprosječno toplo uz maksimalne temperature do 23C.

NEDJELJA (Savršena)

-Samo ćemo reći: propustit u nedjelju priliku za boravak u prirodi bio bi - grijeh.

Evo i sedmodnevne prognoze DHMZ za četiri dalmatinska grada:

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

29. travanj 2024 00:38