StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEVRIJEME STIGLO I DO NAS

Grmljavina i kiša stigli do Dubrovnika prema najavi DHMZ-a. Na Korčuli pala tuča, u Neretvi zvonila zvona, pala tek pokoja kap

Piše PSD.
22. srpnja 2023. - 20:14

Grmljavinsko nevrijeme već je stiglo do naše županije oko 20 sati kada je kiša  počela padati na Pelješcu, a na Korčuli je oko 21 sati pala i tuča!  U Dubrovniku je kako je i najavio meteo alarm nevrijeme stiglo u 22 sata baš prema  radarskoj slici. Srećom pravo nevrijeme nas je zaobišlo pa su samo stradali kušini na taracama onih koji ih nisu na vrijeme unijeli.

Čitatelji nam šalju fotografije grmljavine pred Orebićem i kiše u Korčuli. Nevrijeme je zaobišlo dolinu Neretve. Pala je tek pokoja kap kiše praćena grmljavinom. Glavnina nevremena otišla je prema Pelješcu i Korčuli.  U neretvi su zvonila  zvona da otjeraju oblake, javljaju dopisnici.

 Nekoliko zrakoplova kružilo je iznad Čilipa čekajući prolazak nevremena  kako bi mogli sletjeti.

Državni hidrometeorološki zavod je izdao danas narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme za srednji Jadran na potezu od Zadra do Splita te južne otoke. Najavili su prolazno jak i olujni vjetar, kao i obilniju kišu te tuču, a za dubrovačko područje koje je u crvenom zbog toplotnog vala grmljavina je bila  najavljena oko 22 sata večeras.

 

 

29. travanj 2024 05:07