StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘NEPOSLUH‘ I U SPLITU |

DESETERO DJELATNIKA ODBILO SE TESTIRATI: Ne smiju nam braniti ulazak u zgradu Centra za socijalnu skrb!

Piše dv
4. listopada 2021. - 13:20

Obveza digitalne Covid potvrde osim u zdravstvu od danas je u primjeni i u sustavu socijale, a Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj skrbi, jutros je izjavila kako je u samo u dvije ustanove socijalne skrbi jutros bilo problema. U Centru za socijalnu skrb Split i u Ozlju.

- Prema informacijama s terena testiranje je odbilo desetak osoba iz Splita i nekolicina iz Ozlja, u drugim ustanovama svi koji nisu imali potvrdu pristupili su testiranju - kazala je Dimić za Slobodu Dalmaciju. 

- U ovom trenutku testiranje je besplatno, ali neće uvijek biti besplatno nego ćemo ga mi morati plažati. Koliko to ima smisla? Nije u redu da mi sami plaćamo nešto što poslodavac od nas traži, a to je uostalom naša privatna stvar koju od nas poslodavac ne smije ni tražiti. Nama poslodavac ne smije ograničavati ulazak na radno mjesto - kazala nam je jedna djelatnica splitskog Centra (podaci poznati redakciji) uz napomenu da oni žele raditi i da će biti ispred zgrade do kraja radnog vremena.

Podjsetimo, jutros se  pred KBC Zagreb održao prosvjed na kojem  su ministru zdravstva prosvjednici vikali 'Izdaja, izdaja'. 

22. rujan 2024 06:32